Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster sveta 1985 chváli Handzuša: Prístup človeka, ktorý má svedomie

Kontroverzný postoj vedenia SZĽH, ktorý ako prvý v Európe vyhlásil, že bude naďalej povolávať do reprezentácie aj hráčov z ruskej KHL, má dohru.

14.09.2022 06:30
kolaaaaaaaz Foto:
Jiří Hrdina a Michal Handzuš. Na ruskú inváziu na Ukrajinu majú podobné názory.
debata (24)

Michal Handzuš, člen víťazného tímu z MS 2002 a popredný funkcionár čo sa týka mládežníckeho hokeja, sa včera vzdal funkcie vo Výkonnom výbore SZĽH.

HOKEJ-MS: Tréning slovenskej reprezentácie Handzuš Čítajte viac Handzuš rázne reaguje na rozhodnutie o hráčoch z KHL. Vzdal sa postu v SZĽH

"Počnúc dnešným dňom odstupujem z pozície člena Výkonného výboru SZĽH a zo všetkých jeho ďalších aktivít. Dôvodom môjho rozhodnutia je prijatie stanoviska Výkonného výboru ohľadom možnosti reprezentovania Slovenskej republiky hráčom z KHL.

Ako som komunikoval aj na zasadnutí Výkonného výboru, je to pre mňa hodnotová otázka a preto si neviem ďalšej predstaviť moje ďalšie pôsobenie pri takomto smerovaní organizácie," uviedol včera Handzuš vo vyhlásení.

Zatiaľ čo na domácej scéne sa (zatiaľ) veľa podpory nedočkal, jeho gesto ocenili Česi.

Tí dlhodobo odcudzujú krvavú ruskú agresiu na Ukrajine aj prostredníctvom účasti svojich športovcov v Rusku.

Jiří Hrdina, československý majster sveta z roku 1985, ktorý v súčasnosti pôsobí ako skaut Dallasu Stars v NHL, ocenil Handzušovo gesto nasledovne:

„Takto má vyzerať prístup človeka, ktorý má svedomie a rovnú chrbticu. Ďakujem, Michal Handzuš,“ odkázal Hrdina na Slovensko.

Národnosti legionárov v KHL 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V KHL hrá v tejto sezóne 70 legionárov, presnú...

S rozhodnutím bývalého elitného centra, víťaza Stanleyho pohára, sa stotožnili aj viacerí fanúšikovia na sociálnych sieťach.

„Sú ľudia, ktorí sa priživujú, klamú, kradnú a pre svoje pohodlie sú schopní kolaborovať. A potom sú ľudia ako je Michal Handzuš. Ďakujem mu za jeho postoj a prajem mu všetko najlepšie,“ znela jedna z reakcií fanúšikov.

„Hlas morálky a svedomia musí znieť o to viac, keď sú iní ticho,“ napísal ďalší hokejový priaznivec.

Po odstúpení Handzuša má výkonný výbor SZĽH osem členov. V prípade nerovnosti v hlasovaní by mal rozhodovať konečný hlas v podobe rozhodnutia prezidenta Miroslava Šatana.

Ak sa nestane nič nepredvídateľné, nový člen výboru by mal byť zvolený na najbližšom zväzovom kongrese.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
24 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #SZĽH #vojna na Ukrajine