Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ostrý atak spoza hraníc: Šatan a spol. podporujú krvavý ruský teror!

Najviac z EÚ

V ruskej súťaži okrem Slovákov pôsobia hráči z ďalších deviatich krajín. Bielorusi a Kazachovia sa ako zahraniční nepočítajú, keďže Minsk a Nur-Sultan v súťaži zostali.

Presnú polovicu zo 70 legionárov tvoria Kanaďania. Fanúšikovia medzi nimi nájdu viaceré známe mená. Jedným z nich je Ryan Spooner, ktorý má na konte takmer 350 zápasov v NHL.

Reprezentačný dres si obliekol na viacerých podujatiach – vrátane lanského Channel One Cupu v Moskve. Zámorskú ekipu dopĺňa 15 Američanov. Väčšina z nich je z druhého sledu a do NHL to nikdy nedotiahla.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Slovákov hrá v KHL sedem, bude ich osem, čo je najviac spomedzi hráčov z krajín Európskej únie.

Švédi majú v súťaži šiestich hokejistov, Česi štyroch, Francúzi, Nemci a Lotyši po dvoch hráčoch a jedného zástupcu má aj Fínsko.

České kvarteto Šulák, Jordán, Červený, Jaškin už dostalo oznámenie, že národný tím s nimi nepočíta. Francúzi zakázali reprezentovať jednej z najväčších hviezd – Stéphanovi da Costovi.

Lotyšský dres si už neoblečie Janis Kalniņš. Elitný gólman, ktorý chytal na februárovej olympiáde v Pekingu aj proti Slovákom, sa po MS rozhodol pre lukratívny angažmán v Chabarovsku.

Lotyšský zväz jeho prestup zablokoval a napadol na hokejovej arbitráži, IIHF však protest zamietla.

Postoj k problematike zatiaľ nezverejnili Nemci. V KHL hrá aj Brooks Macek.

Kanadský rodák s nemeckým pasom bol pred štyrmi rokmi členom národného tímu, ktorý prekvapil na ZOH 2018 v Pjongčangu. Nemci prehrali až vo finále (práve s Rusmi) a získali strieborné medaily.

Národnosti legionárov v KHL 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
V KHL hrá v tejto sezóne 70 legionárov, presnú...

© Autorské práva vyhradené

169 debata chyba
Viac na túto tému: #SZĽH #vojna na Ukrajine