Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

Mierne protirečivo a inak, ako inde. Slovenský hokej si vo štvrtok strčil hlavu do Olympijskej charty. Svojej sedmičke v KHL dvere do reprezentácie dočasne nezavrel.

09.09.2022 09:36
Patrik Rybár Foto:
Aj brankár Patrik Rybár hrá v aktuálnej sezóne v KHL.
debata (9)

Rešpektujeme, nič to však nemení na tom, že viaceré otázky hokejistom pôsobiacim v ruskej súťaži sú na mieste. Najmä tým, ktorí podpísali zmluvy po 24. februári. Na Ukrajine odvtedy zomreli tisíce ľudí a hoci si to možno nepripúšťajú, svojou prítomnosťou relativizujú sústavné útoky na nezávislý štát.

„Veď sa pozrite, aj Slováci akceptujú našu špeciálnu operáciu.“

Úvahy o tom, či by nebolo lepšie nechať ich pri reprezentačných zrazoch bokom, sú legitímne. Zarábajú v krajine, ktorá označila Slovensko za nepriateľa. Predstava, že Húska a spol. v máji vykorčuľujú na šampionátový ľad v Rige, preto dosť vyrušuje. Minimálne od chvíle, keď embargo na národný dres pre KHL-károv vyhlásili aj v ostatných hokejových krajinách.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)

Slovensko sa nepridalo, no akiste všetci siedmi triezvo zvážia a prípadnú ponuku pred MS slušne odmietnu. Aj keď – a mimochodom – z nedávneho turnaja v Helsinkách sa z rôznych dôvodov ospravedlnilo viac ako pätnásť hráčov. Len aby bolo jasné, že akýkoľvek zákaz by bol viac gestom, menej trestom.

Pripúšťame, že pre spomínaných hráčov je to ťažká situácia. Veľmi. Znesie kritiku, štipku pochopenia, rozhodne nie verejný lynč. V teste s tučným šekom a v situácii, keď môže byť prvý i posledný v živote, by zlyhal nejeden mravokárca. Reči o bezcitných ignorantoch a krvavých peniazoch na ich účtoch sú ďaleko cez čiaru.

Buček hokej Slovensko Čítajte viac Šatan a spol. idú proti prúdu. Rozhodli o reprezentantoch z KHL

Štátny tajomník Ivan Husár to nedávno „zahral“ na strašného hulváta. S rozbehom si kopnúť za tisíc lajkov je však zrejme dobrý kšeft.

Michal Čajkovský Čítajte viac Krvavé peniaze pre ignorantov. Husár tvrdo kritizuje Slovákov v KHL

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #vojna na Ukrajine