Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi zakázali reprezentovať hráčom z KHL. A čo na to Šatan a spol.?

Výkonný výbor českého hokejového zväzu nebude do národného tímu pozývať hokejistov, ktorí pôsobia, alebo budú pôsobiť v Rusku.

25.08.2022 16:21 , aktualizované: 18:43
Patrik Rybár Foto:
Dočkáme sa toho, že budú mať zákaz reprezentovať aj Slováci v KHL, akým je napríklad brankár Patrik Rybár?
debata (86)

O novinke rozhodol Český zväz ľadového hokeja a informoval o tom na facebookovom profile. „Výkonný výbor rozhodol o tom, že nebude do reprezentácie povolávať hráčov, ktorí po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu podpísali, alebo podpíšu zmluvu s niektorým z klubov KHL,“ píše sa vo vyhlásení.

Česká reprezentácia sa tak bude musieť zaobísť napríklad bez služieb nového kapitána SKA Petrohrad Dmitrija Jaškina a ďalších Čechov v KHL.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Pálffy o Slafkovskom a spol.: Píše sa o nich príliš. Ešte nič nedokázali

Hrozí zavedenie takéhoto pravidla aj zo strany Slovenského zväzu ľadového hokeja? „Danou témou sa bude zaoberať Výkonný výbor SZĽH na svojom zasadnutí v septembri,“ uviedol SZĽH v stanovisku.

Ak by k tomu na Slovensku naozaj prišlo, musel by sa národný tím zaobísť v tejto sezóne až bez siedmich kvalitných hokejistov: brankárov Adama Húsku a Patrika Rybára, obrancov Michala Čajkovského, Christiána Jaroša a útočníkov Samuela Bučeka, Adama Lišku a Michala Krištofa.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

86 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #slovenská hokejová reprezentácia #česká hokejová reprezentácia