Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočníka dvadsiatky vyradilo z MS zranenie. Veľká strata, vraví tréner

Dva dni pred štartom juniorského šampionátu v Edmontone opustil slovenskú hokejovú reprezentáciu do 20 rokov útočník Jakub Kolenič.

07.08.2022 18:58
SR Hokej TEL 50.kolo Detva Zvolen BBX Foto: ,
Jakub Kolenič v drese Zvolena.
debata

Dôvodom je zranenie ramena, ktoré si privodil v piatkovom prípravnom súboji so Švajčiarskom (2:3).

Kolenič po zápase zamieril spoločne s lekárom slovenského tímu Pavlom Laukom do nemocnice, kde absolvoval röntgenové vyšetrenie. Z jeho záverov vyplýva, že na turnaji nebude môcť štartovať.

"Situácia ohľadom tvorby záverečnej nominácie sa vyjasňuje. Bohužiaľ, z dôvodu zranenia sa na turnaji nepredstaví Jakub Kolenič.

Je to veľká strata, v poslednom prípravnom dueli so Švajčiarmi patril k našim najlepším hráčom. V jednom zo súbojov sa však zranil, čo je veľká škoda," povedal pre hockeyslovakia.sk hlavný tréner Ivan Feneš.

dva Čítajte viac Generálka na MS. Dvadsiatka vyhrala 3. tretinu na strely 20:1, aj tak padla

V Edmontone tak má k dispozícii 26 hokejistov, na finálnu šampionátovú súpisku môže zaradiť 25 mien – 22 korčuliarov a troch brankárov. Káder opustí ešte jeden obranca.

„Na finálne rozhodnutie si ponecháme čas až do začiatku direktoriátu, ktorý je v pondelok 8. augusta a na ktorom musíme nahlásiť finálnu súpisku hráčov,“ dodal Feneš.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS 2022 do 20 rokov #Jakub Kolenič