Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

A čo že Kanada rozbila Švajčiarov 14:0. Aj tak sa jej nebojím

Pred pár týždňami si slávnostne obliekol dres New Yorku Rangers. Vraví, že osláv bolo dosť, nasleduje drina - tentoraz v slovenských farbách.

02.08.2022 16:52
Fínsko SR Hokej MS2022 A Taliansko Foto: ,
Adam Sýkora.
debata

Adam Sýkora (17) v máji príjemne prekvapil na seniorských majstrovstvách sveta v Helsinkách, na blížiacom sa juniorskom šampionáte (od 9. augusta) by už mal byť oporou. Hokejová reprezentácia do 20 rokov sa dnes presúva do kanadského Edmontonu.

Môže mať tento tím rovnaký cieľ, ako keby v ňom bola aj trojica Slafkovský, Nemec, Mešár?

Zatiaľ sme si nevytýčili žiadny. Vezmeme to rad radom – od zápasu k zápasu. Pôjdeme v každom striedaní naplno a až potom uvidíme, čo z toho bude.

Aký to bude tím bez nich?

Určite slabší. Ale o to väčšia je to pre nás výzva. Musíme bojovať, zaskakovať jeden za druhého, pôsobiť ako jednoliaty celok. Potom sa nám to môže podariť.

Ale minimálny cieľ stanovený máte, nie?

Samozrejme. Štvrťfinále. Potom sa ukáže, bude to už vždy iba o jednom zápase.

Juniorské MS sa spravidla hrajú na prelome rokov, neprekáža vám netradičný termín?

Nevnímam to ako veľkú zmenu. Neodohrali sme síce toľko prípravných zápasov ako v decembri, avšak ten, čo máme za sebou, nám padol vhod. Mám pocit, že inak je všetko rovnaké ako predtým.

SR Čunovo Vodný slalom Majstrovstvá Sveta BAX Čítajte viac Ľudia nás vidia nastajlovaných, bolesť zostáva skrytá. Jurajovi držím palce

Ako jediný z mužstva ste boli aj na seniorskom šampionáte. Prijímate teda pozíciu lídra?

Sú tam aj skúsenejší chalani, napríklad Ryan Petrovický či Juraj Faith. Ja sa im budem snažiť v tomto smere pomáhať. Do Kanady s nami necestuje niekoľko našich hviezd, no verím, že aj bez nich dosiahneme úspech. Chcem hrať to, čo viem – poznám sa, viem, aký som typ hráča, nebudem vymýšľať nič navyše.

Poznáte súperov, ktorí na vás v Edmontone čakajú?

Pozrel som si súpisky, väčšina chlapcov tam je z NHL a AHL. Bude to veľmi náročné. Pre nás to bude výzva. Treba sa pobiť o výsledok.

Kanadský výber do 18 rokov deklasoval na Hlinka Gretzky Cupe Švajčiarov 14:0… Nenaháňa vám to strach?

Videl som ten duel. Určite sa nebojím, predsa len, bola to iná veková kategória, iný turnaj. Navyše, s Kanadou nehráme prvý duel, teraz myslím na Čechov, proti ktorým začneme. V tejto chvíli sa treba sústrediť vyslovene na nich. A potom na ďalší tím.

Proti Kanade bude v hľadisku určite plno…

Na to sa veľmi teším. Hrať proti nim a pred vypredanou arénou v Edmontone, to si treba užiť.

Prídu sa na vás pozrieť aj zástupcovia New Yorku Rangers?

Dostal som echo, že áno. Chcú vidieť, ako obstojím v konkurencii s hráčmi z profiligy. Ak uspejem, budú radi. Potom možno budem mať v predsezónnom kempe lepšiu pozíciu.

Šimon Nemec Čítajte viac Útočník to má ľahšie. Nemec aj tak cíti veľkú šancu

Naznačili vám, aké majú pred šampionátom od vás očakávania?

Nič sa ku mne nedostalo. Ale predpokladám, že chcú, aby som hral tak, ako na klubovej úrovni. Budú zvedaví, ako sa popasujem so svetovou špičkou.

Mimochodom, emócie z nedávneho draftu ste už strávili?

Je neuveriteľné, že sa to podarilo. Newyorský tím patrí medzi „original six“, je to tradičný klub a pre mňa obrovská pocta. Hádam si raz zahrám aj v slávnej Madison Square Garden. To by bol splnený sen. Priznám sa, so zmluvou od nich som vôbec nerátal. Asi niečo vo mne vidia. Teraz však myslím na majstrovstvá sveta, už to nie je o oslavách, ale o drine.

Viete už, kde budete hrať počas najbližšej sezóny?

V Nitre. Rangers totiž chcú, aby som aj naďalej hral mužský hokej a zlepšoval sa, preto sa takto rozhodli. Poviem úprimne – mám z toho radosť. V klube pracujú skvelí ľudia, na tribúnach sú vynikajúci fanúšikovia. Mám ich rád. Som tam ako doma.

Ako na to zareagovalo vedenie Nitry?

Mám pocit, že boli veľmi radi. Chcel by som sa im odvďačiť za to, že ma vychovali. To, čo som dosiahol, je ich zásluha. V klube sú skvelé podmienky, nejaký ten piatok ma už poznajú, bude to dobré. Teším sa.

Mešár Canadiens Čítajte viac Súčasť prestížnej značky. Gratulovali mi prezidentka i Vlhová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #Adam Sýkora