Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvadsiatka odohrala prvý prípravný zápas. Pripojili sa už aj dvaja draftovaní

Slovenská reprezentácia hokejistov do 20 rokov zvíťazila 6:2 na výberom SR "18" v stredajšom prípravnom súboji v Poprade.

20.07.2022 16:48
Adam Sýkora (Slovensko), uprostred Travis... Foto: ,
Adam Sýkora na archívnej snímke.
debata

Oba tímy v auguste čakajú dôležité turnaja v Kanade. Juniori absolvujú odložené majstrovstvá sveta v Edmontone, dorastencov čaká Hlinka Gretzky Cup v Red Deere.

Vo farbách juniorského výberu sa hetrikom prezentoval Jakub Kolenič, po jednom presnom zásahu zaznamenali Oliver Stümpel, Adam Stripai a Ján Lašák.

Za „osemnástku“ skórovali Viliam Kurila a Peter Cisár.

Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko spoločné fotenie Čítajte aj Skvelá správa. Prvý z kvarteta draftovaných Slovákov potvrdil štart na MS

"Veľmi dôležitý zápas pre nás. V našej hre som videl veľmi veľa dobrých vecí, na ktorých dokážeme stavať v ďalších zápasoch. Prioritne sme chceli vidieť v nasadení chalanov, ktorí majú menej skúseností s medzinárodným ľadom. Možnosť ukázať sa však dostanú aj ostatní.

Vo štvrtok aj v piatok nás čakajú dva modelované zápasy proti sebe,“ zhodnotil na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) kouč tímu SR „20“ Ivan Feneš.

Najsľubnejší hokejisti draftu NHL 2023 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
14. Eduard Šalé (ČR/ľavé krídlo): Brno (juniori).

Do prípravy juniorského výberu sa pripojili už aj Adam Sýkora a Servác Petrovský, ktorý prešli tohtosezónnym draftom do zámorskej NHL.

Sýkoru si vybral klub New York Rangers a Petrovského tím Minnesota Wild. Petrovský môže štartovať na MSJ v Kanade, v prípade Sýkoru je potrebné ešte formálne potvrdenie zo strany vedenia „jazdcov“.

„Štarty oboch na šampionáte sú na dobrej ceste. Nie je všetko doriešené na sto percent, ale sme radi, že chlapci už sú s nami v kempe,“ povedal kouč Feneš.

Slovensko „20“ – Slovensko „18“ 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)
Góly: 2. Stümpel (Kolenič), 19. Stripai, 29. Kolenič, 37. Kolenič (Stümpel), 40. Kolenič (Lašák), 48. Lašák (Laurenčík) – 34. Kurila (Pekarčík), 39. Císar (Rohaľ, J. Chromiak). Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov