Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Zákaz v repre pre hráčov z KHL? Moskovčan Rybár sa vyjadril jasne

Rybár: Som v najlepších rokoch

Na Slovensku taká dramatická situácia zatiaľ nie je. SZĽH ako strešný orgán domáceho hokeja a národných tímov sa zatiaľ k téme nevyjadril jednoznačne.

„Zatiaľ sme nad zákazom neuvažovali. Uvidíme, aká bude situácia v novembri. Dúfame, že sa konflikt na Ukrajine urovná a nebudeme už musieť podobné veci riešiť,“ vyhlásil šéf SZĽH Miroslav Šatan pred dvoma týždňami.

Rybár, ktorý patril medzi opory bronzového tímu z pekinskej olympiády, má na problematiku vlastný názor.

Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko spoločné fotenie Čítajte viac Ďalší Slovák v KHL. Hrdinu z olympiády zlákal Spartak Moskva

"Ako by som reagoval, ak by prišiel podobný zákaz? Vnímal by som to zle. Neviem, či máme toľko hráčov, aby sme mohli vynechať tých z KHL. Chcel by som naďalej reprezentovať a ísť na svetový šampionát.

Odsudzujem všetko, čo sa na Ukrajine deje – rovnako, ako každú vojnu. Nedokážem však povedať, ako zareaguje zväz," povedal Rybár v rozhovore pre piatkové vydanie Denníka Šport.

Rybár reagoval aj na reakcie niektorých fanúšikov, ktorí ho kritizujú za to, že bude chytať v Rusku.

„Rozhodol som sa živiť hokejom, obetoval som mu celý život. Som v najlepších rokoch. Snažil som sa nájsť cestu, ako ostať v Európe, ale zaujímavé ponuky neprišli. Verím, že pomôžem kvalitnou ligou aj reprezentácii,“ dodal 28-ročný gólman.

Nová sezóna KHL sa začne 1. septembra. V lige už nebude štartovať fínsky Jokerit Helsinki, ani lotyšské Dynamo Riga. Oba kluby opustili súťaž na protest proti agresii Ruska.

Naopak, okrem ruských klubov sa v novej sezóne predstaví aj bieloruské Dynamo Minsk a čínsky Red Star Kchun-lun. Otázny je štart kazašského Barysu Nur-Sultan.

Najväčšie hokejové arény v Európe Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
1. Lanxess Arena, Kolín, Nemecko   Kapacita: 18...
82 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #Slovensko #KHL #hokej