Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákaz v repre pre hráčov z KHL? Moskovčan Rybár sa vyjadril jasne

Michal Čajkovský, Christián Jaroš, Michal Krištof a najnovšie Patrik Rybár. Menoslov slovenských hokejistov, ktorí budú v budúcej sezóne pôsobiť v ruskej KHL, sa zvyšuje.

24.06.2022 11:38
Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Foto: ,
Zľava Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko a Patrik Rybár s bronzovými medailami.
debata (82)

KHL sa hráčsky oslabila, od začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine odišlo z kedysi nadnárodnej súťaže viacero legionárov.

Patrí medzi nich napríklad aj reprezentačná opora Peter Cehlárik. Najlepší útočník MS 2021 vymenil Omsk za švajčiarsky Zug .

Hráči však putujú aj opačným smerom. Lákajú ich lukratívne finančné podmienky i stále vysoká kvalita ruskej súťaže.

Čajkovský je už stálicou, v KHL odohral posledných šesť sezón. Jaroš prichádza do Ruska z NHL, v novej sezóne si oblečie dres Avangardu Omsk.

Krištof, ktorý v minulom ročníku pôsobil v Brne, posilní Admiral Vladivostok. Rybár, v sezóne 2021/22 brankár Dynama Minsk, bude chytať za Spartak Moskva .

V súvislosti s odchodom hráčov do KHL sa rozoberá aj téma, či daní jedinci majú morálne právo reprezentovať, keďže zarábajú peniaze hokejom v krajine, ktorá je vojenským agresorom.

Dominik Hašek Čítajte viac Slávny Hašek si kopol už aj do Hegera a spol. Píše o base za hranie v KHL

Fínsko a Švédsko už dávnejšie deklarovali, že hráči, ktorí sa rozhodli naďalej pôsobiť v KHL, nedostanú pozvánky do reprezentácie. Oba národné zväzy podľa tohto záväzku vyberali hráčov aj na nedávnych MS v Tampere a Helsinkách.

Podobným smerom ide aj Česko, kde je na hráčov vytváraný verejný tlak, aby z KHL odišli. Na adresu tých, ktorí si zvolia pokračovanie v Rusku, sa kriticky vyjadrili aj legendy ako Dominik Hašek či Jiří Hrdina.

Ešte ďalej zašiel bývalý český hokejista a v súčasnosti televízny expert Jakub Koreis.

„Len dúfam, že kluby naprieč Európou si uvedomia, aký veľký ľudský odpad sú hráči, ktorí teraz podpisujú v Rusku a už sa ich v budúcnosti nedotknú,“ napísal Koreis na twitteri.

82 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #Slovensko #KHL #hokej