Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay sa môže stať rekordérom. Pozrite sa, ako zareagoval na trofej od Šatana

Craig Ramsay sa môže stať rekordérom v počte zápasov vo funkcii trénera slovenskej hokejovej reprezentácie.

16.06.2022 12:13
SR Hokej SZĽH Šatan Ramsay TK BAX Foto: ,
Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay a prezident SZĽH Miroslav Šatan prichádzajú na brífing v Bratislave.
debata

Kanaďan má na konte 103 duelov a na lídra štatistiky Júliusa Šuplera, ktorý odtrénoval 122 stretnutí, ich stráca 19.

V stredu spečatil dohodu s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslavom Šatanom podpisom zmluvy, ktorej súčasťou je aj opcia na ročník 2023/2024.

Ramsay si vo štvrtok prevzal z rúk Šatana pamätnú trofej za 100 zápasov na striedačke SR. Jubilejný stý duel dosiahol na uplynulých MS vo Fínsku v základnej skupine, v ktorom Slováci zdolali Kazachstan 4:3.

VIDEO: Tréner hokejovej reprezentácie si prevzal ocenenie

Video

"Priebeh rokovaní bol veľmi jednoduchý, obe strany mali záujem predlžiť spoluprácu. To, čo sme začali pred piatimi rokmi, má zlepšujúcu sa tendenciu, takže nielen úzky kruh ľudí, ale aj fanúšikovia to takto vnímajú.

Ja sa teším, že sa Craig rozhodol zostať s nami, a verím, že budeme pokračovať v rozvíjaní potenciálu. Som rád, že už má za sebou sto zápasov u nás," povedal Šatan na štvrtkovom brífingu.

Sedemdesiatje­denročný kanadský tréner šéfuje striedačke národného tímu od leta roku 2017 a dosiahol viacero úspechov.

Na MS 2021 v Rige ju po siedmich neúspešných pokusoch doviedol do štvrťfinále majstrovstiev sveta, pričom rovnaký počin zopakoval aj na nedávnom šampionáte vo Fínsku. Najvýraznejším úspechom bol zisk bronzových medailí na ZOH 2022 v Pekingu.

690980042 regenda Čítajte aj Regenda sa radí s legendou: Anaheim je srdcovka, hral som ako Selänne

"Ďakujem za cenu, je to pekné a je to pre mňa prekvapenie. Nikdy som som nesledoval tieto veci, ale 100 zápasov je pekné číslo. Pred piatimi rokmi sa toto celé začalo, keď mi Miro zavolal, v tom čase mi nenapadlo, že takto dlho budem pri kormidle, je to pre mňa obrovská česť.

Teším sa na ďalšie pokračovanie po úspechu, ktorý sa nám podaril. Vyskúšali sme veľa hráčov, vidím veľký progres u hráčov, no najmä vôľu sa zlepšovať. Ešte raz ďakujem, je pre mňa veľká príležitosť byť členom tohto tímu," povedal Ramsay.

Tréner priznal, že rozhodovanie nebolo jednoduché. Štvrťfinálová prehra na MS vo Fínsku s domácim výberom 2:4 ho však podnietila ponuku prijať.

Shane Wright Čítajte aj Klenot na korčuliach. Slafkovský naháňa nedostižného Kanaďana

Je jeden z mála trénerov, ktorí sa po sedemdesiatke ešte naplno venujú svojmu remeslu. V minulosti v takomto neskoršom veku stáli na striedačke Vladimir Krikunov či legendárny Viktor Tichonov.

„Nikdy som sa nad tým nezamýšľal, keď som mal 16 rokov, odišiel som z domu hrať hokej, robil som to s chuťou a podobne je to aj v tomto prípade. Mám veľké šťastie, že mám pri sebe skvelý tím, čo mi pomáha, Podkonický, Pardavý a Lašák, ktorí mi uľahčujú moju prácu,“ povedal Ramsay.

V otázke, či bude pokračovať, zohrala úlohu aj jeho rodina:

„Moja manželka prijala moje pokračovanie s pokorou, neviem, či je na sto percent za, ale napríklad minulý rok na Slovensku nebola a tento rok asi príde. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, moja rodina ma vždy podporovala a jej podporu si veľmi vážim.“

Craig Ramsay si od Miroslava Šatana prevzal... Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Hokej SZĽH Šatan Ramsay TK BAX Craig Ramsay si od Miroslava Šatana prevzal ocenenie za sté reprezentačné stretnutie pod jeho vedením.

Šatan uviedol, že Ramsay by mal posunúť k lepším výkonom ďalších mladých hokejistov, ako príklad uviedol Juraja Slafkovského, ktorý má šancu stať sa tohtoročnou draftovou jednotkou v NHL. Ramsay na jeho adresu povedal:

„Je super, že sa o ňom hovorí, tiež mi viacerí v Kanade volali a pýtali sa ma naňho, rovnako aj na Nemca, Mešára a Sýkoru. Neviem, kto bude číslo jeden, ale viem, že Slafkovský je super chalan, a ten kto ho získa, bude z toho profitovať.“

Draft, NHL Čítajte aj Nie každá slovenská hviezda zažiari. Podarilo sa to len vyvoleným

Kanadský kormidelník chce aj naďalej raziť svoju teóriu vyhrať každý zápas, vštepiť to hráčom do hlavy a chce hrať atraktívny hokej.

Akých asistentov bude mať pri sebe, ešte nevie. Andrej Podkonický a Ján Pardavý sa stali súčasťou Slovana Bratislava a obaja reprezentácii pomáhať nemôžu.

„Neviem, či budú rotovať, alebo ktorý z nich bude pokračovať. Máme na toto rozhodnutie ešte čas. Možno nájdeme jedného nového asistenta. Na pozíciu asistenta generálneho manažéra v rámci skautingu, tak tým sa budeme zaoberať, tiež nás netlačí čas,“ uzavrel Šatan.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay