Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelá správa pre slovenský hokej. Nového trénera hľadať nemusí

Craig Ramsay povedie slovenskú hokejovú reprezentáciu aj v sezóne 2022/23.

15.06.2022 17:15
SR Bratislava hokej reprezentácia príprava ramsay Foto: ,
Craig Ramsay.
debata (19)

V stredu spečatil Ramsay dohodu s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslavom Šatanom podpisom zmluvy, ktorej súčasťou je aj opcia na ročník 2023/24.

Sedemdesiatje­denročný kanadský tréner šéfuje striedačke národného tímu od leta roku 2017 a dosiahol s ňou viacero úspechov. Na MS 2021 v Rige ju po siedmich neúspešných pokusoch doviedol do štvrťfinále majstrovstiev sveta, pričom rovnaký počin zopakoval aj na nedávnom šampionáte vo Fínsku. Najvýraznejším úspechom bol zisk bronzových medailí na ZOH 2022 v Pekingu.

4. Michal Krištof Čítajte viac Podľa Rusov sú Slováci verní. Do KHL mieri ďalší z nich

„Spolupráca s Craigom sa v posledných rokoch ukázala ako zmysluplná a úspešná. Craig má nielen rešpekt hráčov, ale aj našich fanúšikov a verejnosti,“ uviedol pre hockeyslovaki­a.sk Šatan.

Podľa prezidenta zväzu nebolo nad čím premýšľať a veľmi sa teší, že bude Ramsay pokračovať pri reprezentácii. „Dohodli sme sa na predĺžení zmluvy o ďalšiu sezónu s opciou na ročník 2023/24. Ak budú obe strany spokojné, je možnosť, že dohodu automaticky predĺžime,“ doplnil šéf zväzu.

Martin Réway Čítajte viac Považovali ho za supertalent. Réway prestupuje, dostane viac peňazí

Ramsay priznal, že rozhodovanie nebolo jednoduché. Štvrťfinálová prehra na MS vo Fínsku s domácim výberom 2:4 ho však podnietila ponuku prijať.

„Moja rodina ani moja manželka nemohli v uplynulej sezóne prísť za mnou na Slovensko, čo urobilo posledné mesiace náročnými. Avšak štvrťfinálový zápas s Fínskom na nedávnych MS mám v stále hlave. Som presvedčený, že sme ho mohli vyhrať,“ vrátil sa nedávnemu šampionátu Ramsay.

Šimon Nemec Čítajte viac Šimon kto? Američania skomolili Nemcovi meno a viac veria Čechovi

Následne priznal, že vedel, že keď príde za ním Šatan ohľadom ďalšej spolupráce, nedokáže povedať nie. „Jednoducho som povedal áno. Manželka, deti ani moja blízka rodina neboli prekvapení, vedeli, že to nedokážem odmietnuť,“ povedal tréner.

Ramsay dodal, že ešte nedosiahol bod, v ktorom by svoju misiu v slovenskom hokeji mohol ukončiť. „Chcem pokračovať v tom, čo sme začali.“

Slováci, ktorí si zahrali vo finále o Stanley Cup Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
1996 Róbert Švehla
Stal sa prvým Slovákom v...

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #slovenská hokejová reprezentácia #Craig Ramsay