Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Regenda sa radí s legendou: Anaheim je srdcovka, hral som ako Selänne

Kedy ste začali veriť, že máte na to, aby ste zabojovali o NHL?

Po prvom roku, ktorý bol pre mňa oťukávací v seniorskom hokeji, som si išiel tvrdo za cieľom. Vyšlo mi play off a potom som si na ľade viac veril. Pomohli mi aj medzištátne zápasy, kde som sa mohol porovnať s elitnými hráčmi. V druhej sezóne som už cítil, že aj ja patrím medzi lídrov tímu a podľa toho som sa aj snažil hrať.

Darilo sa mi na olympiáde, kde som mal solídne zápasy, rovnako aj celý náš útok. Hrali sme rovnocennú partiu s najlepšími tímami a tam som pochopil, že medzi nami a hráčmi z vyspelých hokejových krajín vôbec nie je veľký rozdiel.

Do zámoria prichádzate ako nedraftovaný hráč bez skúseností s kanadsko-americkým hokejom. Ste pripravený na zmenu?

Myslím, že áno. Je to lepšie, ako by som mal 18 rokov a chystal sa na prechod do seniorského hokeja. Cítim sa vyspelejší ako pred štyrmi rokmi – osobnostne i hokejovo. V juniorskom hokeji sa hrá živelne, bez taktiky. V Michalovciach sme mali fínskeho trénera, museli sme hrať aj takticky.

Poznám sa, veci pre mňa neprídu automaticky, musím pracovať deň za dňom a zlepšovať sa. Bude to náročné, ale teším sa na to.

Pýtali ste si už rady od Ľubomíra Višňovského, ktorý v Kalifornii odohral tri sezóny?

Ešte som nemal tú možnosť, ale mám to v pláne. Čítal som články, kde Anaheim vychvaľoval a kde mi pôsobenie v tíme Ducks odporúča. Verím, že dostanem príležitosť pozhovárať sa s ním o klube aj osobne. Určite mi poskytne cenné rady, predsa len Amerika je iný svet.

V čom najviac? Máte z nejakých noviniek obavu?

Strach nie, skôr rešpekt. Poznám to, keď som chodil do Švédska či Fínska – idete do nového prostredia, medzi nových ľudí. Ale nebude mi trvať dlho a zvyknem si.

Na severe Európy ste pravidelne komunikovali v angličtine. Nebudete musieť oprášiť jazykové znalosti?

Myslím, že nie, moja angličtina je v pohode. Rozprával som ňou predtým, ale aj v Michalovciach, kde sme mali zahraničného trénera. Rovnako za Duklu hrali viacerí legionári, s ktorými som pravidelne komunikoval.

A čo španielčina? Farma Anaheimu v San Diegu leží na americko-mexickej hranici…

Priznám sa vám, mám taký sen.

Vravte.

Rád by som sa naučil po španielsky i po švédsky. Možno práve teraz budem mať na to priestor, keďže v San Diegu je početná latinská komunita.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Anaheim Ducks #Pavol Regenda