Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pospíšil: Podľa Valábika som zbabelec. Na MS nebolo všetko v poriadku

Raz si hore, raz si dole. Kristián Pospíšil spoznal na nedávnych MS vo Fínsku obe strany mince.

13.06.2022 21:21
Fínsko Hokej MS2022 A SR Pospíšil Foto: ,
Kristián Pospíšil.
debata (10)

Začiatok šampionátu mu vyšiel na výbornú.

Proti Nemecku skóroval, na zápas proti Kanade ho tréneri zaradili do elitného útoku. Potom prekonal zranenie, ale prišiel osudový duel s Kazachstanom.

Po jeho dvoch vylúčeniach strelili Kazachovia dva góly a trénerom došla trpezlivosť. Pospíšil sa už na ľad – mimo tréningov – nedostal.

Ramsay MS 2022 hokej Čítajte viac Reakcia na Pospíšilov skrat? Takého Ramsayho som ešte nevidel

Zvyšné dve tretiny zápasu proti Kazachstanu presedel na striedačke, do zostávajúcich duelov Slovákov na MS ho tréneri vynechali zo zostavy.

Ozvali sa hlasy, že trest pre neho bol veľmi prísny a že na štvrťfinále proti Fínsku mal dostať „amnestiu“. Lenže šéf striedačky Craig Ramsay zostal neoblomný a Pospíšil sledoval aj súboj o semifinále z tribúny.

Slováci napokon prehrali s domácim favoritom 2:4 a na turnaji obsadili ôsme miesto.

Jediné fauly

Robustný krídelník dva týždne po MS poskytol rozhovor pre MY Zvolen, v ktorom opísal svoj pohľad na vec.

"Stiahli ma kvôli dvom faulom, lenže to boli moje jediné na tomto šampionáte. Od začiatku som vnímal, že niečo nie je v poriadku. Komunikácia so mnou nebola žiadna. Vôbec som nevedel čo sa deje, na mysli mám veci, ktoré sa udiali ešte pred týmito faulmi.

A keď si vezmeme, ako Boris Valábik hovoril, že som odišiel proti Švajčiarom ako zbabelec, ktorý sa začne hrať so zranením a po prvej tretine skončí," vyjadril sa Pospíšil.

Podľa neho ho tréneri potrestali až príliš prísne.

Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Čítajte viac Ramsay nie je despota. Pri Slafkovskom sa treba krotiť

"Koľkí hráči v minulosti dostali za hlúpe fauly 5 plus do konca zápasu? Neoplácal som. Išiel som si zastať spoluhráča.

Áno uznávam, ten druhý faul bol hlúpejší, lenže tréner Ramsay od nás chce, aby sme pred protihráčmi necúvali. Tak som necúval, išiel som a akurát sa mi ten hráč otočil. Jasné, bol to faul, nevravím, že nie. Ale posadiť ma za to…," pokračoval Pospíšil.

Šikovný útočník, ktorý bude v budúcej sezóne obliekať dres fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta, napriek tomu zostáva fanúšikom kanadského kouča.

"Ramsay je super tréner. Má nesmierne kvality ako kouč aj ako človek. Odovzdal nám nesmierne množstvo skúseností. Už len keď sa s ním rozprávate, tak je to niečo úžasné. Mám s ním dobrý vzťah. V mojich očiach je profesionál, ktorý vie o hokeji veľa.

Osobne by som bol veľmi rád, kebyže ostane pri našej reprezentácii, ale keď mám pravdu povedať, po poslednom zápase nevyzeral tak, že by ostával," dodal Pospíšil.

Hodnotenie slovenských hokejistov na MS 2022 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Patrik Rybár (2) - V dvoch zápasoch, v ktorých...
10 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Craig Ramsay #Kristián Pospíšil #MS 2022 v hokeji