Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Mr. Ramsay, zostaňte ešte aspoň rok

Vizionár, ktorý rozpozná talenty skôr ako iní. Nebojí sa im dať príležitosť, pretože je to jediná cesta - viesť mladých k úspechu.

04.06.2022 09:00
12 Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay.
debata

Slová chvály na adresu Juraja Slafkovského najlepšie reflektujú prínos Craiga Ramsayho k nášmu hokeju. Kanadský odborník si od začiatku pôsobenia na slovenskej striedačke razil vlastnú cestu.

Jej súčasťou bola a je práca s talentovanými hráčmi. Pretože, povedzme si na rovinu, Slafkovský by nebol tam, kde je teraz, ak by ho Ramsay vlani nevytiahol do nominácie pre MS a veril mu aj na olympiáde.

Supertalentovaný krídelník nabral množstvo skúseností a predovšetkým sebavedomie, ktoré mu pomohlo k plynulému prechodu od juniorov k mužom. Rovnaké platí o Šimonovi Nemcovi, ktorý bude rovnako ako Slafkovský patriť na blížiacom sa drafte NHL medzi najžiadanejších hráčov.

O tom, že Ramsay vie, čo robí, svedčí aj príklad Adama Sýkoru. Mladý útočník patril medzi najväčšie objavy fínskeho turnaja a má nakročené k tomu, aby sa presadil aj v zámorí.

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...

Pred štvrťfinále ste čítali názory, že Slováci postupom do vyraďovacích bojov nič nedokázali, že si „len“ splnili povinnosť. To neobstojí. Je rozdiel vybojovať postup do play off s nabitým tímom bez 18 absencií a mužstvom, v ktorom je sedem debutantov a patrí medzi najmladšie v histórii.

Prehnane povedané, Ramsay nemyslí na výsledky, ale na budúcnosť. Ak sa mladí hráči vďaka výkonom na vrcholných podujatiach posunú do lepších klubov, len vtedy môže rásť aj kvalita reprezentácie a je predpoklad, že v budúcnosti sa dostavia aj želané výsledky.

Otázka by teda nemala znieť, či má Ramsay zostať, ale skôr na ako dlho. Pravda je, že jeho asistenti na pozíciu šéfa striedačky ešte nedorástli. Ak ostrieľaný Kanaďan nájde v sebe motiváciu pokračovať, berme ho všetkými desiatimi.

Aj keby to malo byť len na rok, je zrejmé, že Ramsay hokejovému Slovensku prospieva.

Ramsay MS 2022 hokej Čítajte viac Reakcia na Pospíšilov skrat? Takého Ramsayho som ešte nevidel
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay