Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľúčová bola gólová smršť v úvode. Slováci zdolali v príprave Nemecko

Slovenská hokejová reprezentácia vyhrala v prípravnom súboji pred MS v hokeji na ľade Nemecka 3:1. Zverenci trénera Craiga Ramsayho viedli už po trinástich minútach 3:0.

29.04.2022 21:16
Tréner Slovenska Craig Ramsay dáva pokyny... Foto: ,
Tréner Slovenska Craig Ramsay dáva pokyny zverencom počas prípravného duelu na ľade Nemecka.
debata

V drážďanskej Joyntex Aréne strelili svoje prvé reprezentačné góly Marek Valach a Michal Ivan, tretí pridal Adam Liška. Za domácich sa presadil Alexander Ehl.

Ako prvý musel zasahovať Tomek, Slováci odpovedali po strele Grmana. Zápas bol od úvodu vyrovnaný, domáci mali prvú šancu po akcii Mösera. Potom gólovo udreli Slováci, keď Okuliar vystrelil na bránku a Valach dotlačil puk do siete – 0:1. V 13. minúte prišla akcia Krištofa, ktorý poslal puk na bránku na Lantošiho, brankár Pantkowski zaváhal a Slováci sa tešili z gólu po druhý raz.

Pavol Regenda Čítajte viac Už aj s olympijskými medailistami. Slovákov preveria Nemci

Arbitri si zásah ešte potvrdili u videorozhodcu. O 54 sekúnd to už bolo o tri góly, keď Ivan presnou strelou do horného rohu prekonal nemeckého brankára.

Druhú tretinu začali Slováci v početnej výhode, ale v oslabení unikol Ehl a puk napokon po Tomekovom zaváhaní skončil v bránke – 1:3. Zverenci Craiga Ramsayho potom prebrali taktovku do rúk, veľkú šancu na štvrtý gól mali na konci 26. minúty.

Regenda vybojoval puk, z následného tlaku prišlo niekoľko striel, ale Pantkowski tentoraz podržal Nemcov. Štyri minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky mal gól na hokejke Höfflin, ale Tomek zastavil puk skvelým zásahom.

BZ0I9431 kongres šatan szľh Čítajte viac Šatan otvoril v Hriňovej novú hokejovú arénu. Má ich vyrásť ďalších 19

Najväčšiu šancu však mal v závere Lunter, no neodkázal poslať puk do odkrytej bránky. Bol však faulovaný a do do tretej tretiny nastúpili Slováci v početnej výhode.

V nej mal najväčšiu šancu Krištof po prihrávke Lantošiho, ale svoju strelu poslal len do brankára. Osem minút pred koncom dal štvrtý gól Okuliar, ale arbitri ho správne neuznali, keďže slovenský krídelník mal pri zásahu hokejku vyššie ako dovoľujú pravidlá.

Záver sa potom už len dohrával, slovenskí reprezentanti nedovolili Nemcom dostať sa do záverečného tlaku. Domáci to skúsili aj hrou bez brankára, no stav sa už nezmenil.

Prípravný zápas pred MS v hokeji vo Fínsku:

Nemecko – Slovensko 1:3 (0:3, 1:0, 0:0)

Góly: 21. Ehl – 5. Valach (Okuliar, Koch), 13. Liška (Lantoši, Krištof), 14. Ivan (Minárik, Grman). Rozhodovali: Hoppe, Hunnius – Höfer, Klíma, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2700 divákov.

Nemecko: Pantkowski – Karrer, Zimmermann, Huss, Rogl, Bender, Münzenberger, Hüttl, Möser – Fischbuch, Jentzsch, Loibl – Eder, Blank, Karachun – Braun, Soramies, Höfflin – Fleischer, Leonhardt, Ehl

Slovensko: Tomek – Čerešňák, Rosandič, Bučko, Jánošík, Grman, Ivan, Romančík, Koch – Lantoši, Krištof, Liška – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Minárik, Kollár, Regenda – Faško – Rudáš, Valach, Okuliar

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová repezentácia #Craig Ramsay