Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner hokejovej osemnástky Feneš: Je to drina, ale zvládneme to

Reprezentácia do 18 rokov urobila víťazstvom proti Francúzsku 6:3 dôležitý krok k postupu do elitnej kategórie MS.

15.04.2022 10:55
Tréner reprezentácie do 18 rokov Ivan Feneš. Foto: ,
Tréner reprezentácie do 18 rokov Ivan Feneš.
debata

Pre trénera slovenských hokejistov do 18 rokov Ivana Feneša bol štvrtkový zápas proti Francúzsku v A-skupine I. divízie MS jeden z najťažších v kariére.

Fenešovi zverenci viedli po 1. tretine 1:0, v druhej sa naťahovali so súperom o každý gól. Za stavu 4:3 potom zlomili húževnatých Francúzov až v tretej tretine.

Oslavy slovenskej reprezentácie do 18 rokov. Čítajte viac Stopercentná osemnástka. Vyhrala aj tretí duel MS, postup je na dosah

„Až keď zaznela siréna, tak som si bol istý. Odľahlo mi, bol to jeden z tých ťažších zápasov v mojej kariére,“ povedal Feneš.

Slovenskí mladíci si upevnili post lídra tabuľky, na jej čele majú plný počet 9 bodov. Postup si mohli vybojovať už vo svojom štvrtom dueli v piatok od 19.00 h proti Dánsku.

Šimon Nemec. Čítajte viac Hokejové talenty z Nitry na roztrhanie. Budú hrať play off aj šampionát

Na turnaji sa stretnú ešte s Kazachstanom v nedeľu 17. apríla o 19.00 h. „Zápas s Dánskom bude o tom, že nám súper nič nedaruje a budeme si to musieť odrobiť. Ak si niekto myslel, že to bude ľahký turnaj, ten sa mýlil. Je to pre nás tvrdá drina, ale zvládneme to,“ vyhlásil Feneš.

Rozhárané dve tretiny niektorí hráči odôvodnili aj tým, že súpera možno trochu podcenili. Feneš k tomu povedal: „Sú to mladí chlapci plní energie. O chvíľu budú títo hráči v A-tíme a takéto zápasy sú pre nich obrovskou skúsenosťou do ďalších rokov.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS do 18 rokov