Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci na úvod zničili Japoncov. Čo im vyčítal kouč?

Slovenskí hokejisti vstúpili do domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov triumfom. V pondelkovom zápase v Piešťanoch zdolali Japonsko 8:2.

11.04.2022 21:17 , aktualizované: 22:57
SR Piešťany šport hokej 18 ČR príprava TTX Foto: ,
Slovenskí hokejisti do 18 rokov na archívnej snímke.
debata

Vo svojom druhom stretnutí nastúpia zverenci Ivana Feneša v utorok od 19.00 h proti Nórom, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Kazachstan 9:2 a tak sú o skóre prví.

A-skupina I. divízie MS do 18 rokov:

SLOVENSKO – Japonsko 8:2 (2:0, 4:1, 2:1)
Góly: 10. Dvorský (Molnár, Čiernik), 10. Repčík (Mišiak, Honzek), 36. Dvorský (Čiernik), 36. Molnár (Čiernik), 37. Mišiak (Honzek), 39. Chromiak (Dvorský), 42. Kopecký (Šotek), 44. Šotek (Kopecký) – 39. Sasanuma (F. Suzuki), 60. Sasanuma (Takasaki). Rozhodovali: Huber (Rak.) – Miklič (Slov.), Muzsik (Maď.), vylúčení: 4:3, presilovky a oslabenia: 0:0.
SR: Eliaš – Moško, Žabka, Štrbák, Nátny, Eperješi, Chromiak – Mišiak, Repčík, Honzek – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kopecký, Suchý, Šotek – Jenčko, Gabriel, Križan
Japonsko: Ocuka – Takada, Takahaši, Mori, Fukuda, Takasaki, A. Suzuki, Asahina, Sawaguči – Okubo, Sasanuma, F. Suzuki – Murakami, Ušio, Koiwa – Maxner, Takeda, Išigaki – Sotokubo, Kokuwa, Tanaka

Nórsko – Kazachstan 9:2 (2:0, 2:1, 5:1)
Góly: 12. Johnsen, 15. Johnsen, 25. Lokkeberg, 36. Johnsen, 45. Bakke Olsen, 45. Bakkevig, 48. Lokkeberg, 52. Dalen, 57. Vatne – 39. Jermak, 54. Logvin

Francúzsko – Dánsko 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Góly: 3. Baillard, 17. Tavernier, 57. Chauvel, 60. Baillard – 10. Möllgaard, 27. Schioldan, 50. Marklund

Slováci začali aktívne, od úvodu mali puk pod kontrolou a Japonci boli pod permanentným tlakom. Prvé šance mali Suchý a po ňom Žabka, ale Ocuka oba pokusy zneškodnil.

Eliaš si prvý zákrok pripísal až po piatich minútach hry, ale potom hrali Slováci v oslabení a slovenský brankár musel zakročiť aj pri strele Ušia. Favorit duelu potom opäť prebral taktovku a v 10. minúte gólmi Dvorského a Repčíka „načal“ súpera.

Japonsko, Slovensko Čítajte viac Zápas Japonsko - Slovensko sme sledovali ONLINE

Japonci sa do ofenzívy dostávali len vďaka nedisciplinovanosti slovenských hráčov, pri jednom z oslabení však unikol Repčík, no svoj druhý gól v nájazde nepridal.

V druhej tretine pokračoval tlak Slovákov. Japonci dlho odolávali, ich brankár si pripisoval jeden zákrok za druhým. Blysol sa najmä po strele Mišiaka z pravej strany a potom aj po peknej individuálnej akcii obrancu Žabku. Hralo sa plynule s minimom prerušení.

Na tretí gól sa čakalo až do 35. minúty, keď Dvorský po peknej akcii strelil svoj druhý gól a 48 sekúnd po ňom sa presadil aj Molnár. Na 5:0 potom upravil Mišiak, ale slovo si potom vzali Japonci, keď Eliaša prekonal Sasanuma. Dve sekundy pred koncom druhého dejstva však Chromiak strelil šiesty gól Slovenska.

V tretej tretine pridal favorit ďalšie góly. Najskôr sa presadil po spolupráci so Šotekom útočník Kopecký, neskôr si obaja vymenili úlohy a Šotek upravil na 8:1.

Dvorský Čítajte aj Ja ako druhý Slafkovský? Každý hráč si ide vlastnou cestou

Zápas sa potom dohrával v slušnom tempe, Slováci peknými kombináciami bavili divákov, ale ďalším gólom ich už nepotešili. Naopak, päť sekúnd pred koncom inkasovali po druhý raz z hokejky Sasanumu.

Feneš o posilách na Nórov: Zostavu upresníme ráno

Tréner Slovákov nechcel po zápase prezradiť, či nastúpia proti Nórsku aj očakávané posily. Ivan Feneš môže podľa dohody s Nitrou použiť na jeden zápas dvojicu Adam Sýkora – Šimon Nemec, o štarte Filipa Mešára by mal rozhodnúť lekár.

Ivan Feneš. Foto: TASR, Martin Palkovič
Ivan Feneš Ivan Feneš.

„Dobre sme sa naladili na Nórov, pre nás to bolo povinné víťazstvo,“ povedal po zápase Peter Repčík, autor jedného gólu. Na hokejke ich mal aj viac, ale ďalšie šance nepremenil.

„Japonci sú známi tým, že sú vrtkí a rýchli, ale neprekvapili nás. Boli sme na to pripravení. Ich brankár bol šikovný, ja som si šetril góly na ďalšie zápasy,“ dodal kapitán slovenského výberu.

Vo svojom druhom stretnutí nastúpia Slováci v utorok od 19.00 h proti Nórom, ktorí vo svojom úvodnom vystúpení zdolali Kazachstan 9:2 a tak sú o skóre prví. „Ideme vyhrať, prídu nejaké posily,“ povedal Repčík.

Filip Mešár Čítajte aj Mladíci v generálke podľahli béčku Slovana. Slafkovský príde v jedinom prípade

Tréner Feneš však o zostave na Nórov nechcel hovoriť:

„Upresníme ju zajtra ráno. Pre nás je dôležitý zdravotný stav a čakáme na vyjadrenie lekára.“ Na otázku, či budú hrať aj Sýkora s Nemcom, odpovedal kormidelník Slovákov neisto: „Dobrá otázka, ale poďme na ďalšie.“

Feneša potešili pekné góly, no svojim zverencom vytkol príliš veľa kombinácií v útočnom pásme: „Musíme hrať jednoduchšie. My sme sa veľmi dlho hrali s pukom v útočnom pásme. Efektivita bude zajtra veľmi dôležitá.“

Slovákom nešli ani presilové hry. V zápase hrali tri, ale nevyužili ani jednu. „Niektorí hráči prišli na poslednú chvíľu, nemali sme toľko času, ale ja verím, že presilovky budú fungovať v pravú chvíľu,“ uzavrel Feneš.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov