Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skončí Ramsay pri Slovákoch? Kanaďanova podmienka je jasná

Na slovenskej reprezentačnej striedačke stojí už takmer päť rokov. Za ten čas priviedol národný tím na majstrovstvách sveta po dlhšom čase do štvrťfinále, na tohtoročných zimných olympijských hrách v Pekingu dokonca k senzačnému bronzu.

23.03.2022 11:41
Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SRamsay Foto: ,
Craig Ramsay sa raduje po zisku bronzu v zápase olympijského turnaja v hokeji mužov o bronz Slovensko - Švédsko na ZOH 2022 v Pekingu.
debata (47)

Craig Ramsay je v slovenskom hokeji symbolom prerodu, úspechu, zmeny k lepšiemu. Kanaďan vštepil reprezentácii nový systém, pod jeho vedením hrajú Slováci mimoriadne aktívny hokej.

Medzi fanúšikmi je obľúbený, u hráčov má obrovský rešpekt.

Skúsený kouč, ktorý len nedávno oslávil 71. narodeniny, trávi tieto dni doma. A po náročných dvoch týždňoch v Pekingu oddychuje.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsayho odkaz Slovákom: Ak je zmena dobrá, netreba sa jej báť

"Po návrate mi to príliš nešlo, keďže každý chcel so mnou diskutovať o slovenskej reprezentácii. Po príchode domov som mal obrovskú oslavu, v rámci ktorej som pre všetkých prichystal dobré jedlo.

Každý bol hrdý na výkony Slovákov a ocenil, čo sme dosiahli," hovorí Ramsay pre hockeyslovaki­a.sk, oficiálny web SZĽH.

Pre rovnaký zdroj sa vyjadril aj k svojej budúcnosti. Tá by sa mala aj naďalej spájať so slovenskou reprezentáciou­, hoci…

Istotu Ramsay Slovákom nedáva. Aj on je zvedavý, ako dopadnú voľby prezidenta SZĽH. Tie sa mali konať už minulý týždeň, no kongres napokon nebol uznášaniaschopný.

Craig Ramsay, Juraj Slafkovský, Miloš Roman Čítajte viac NÁZOR: Ramsay dal Slovákom svoje duševné vlastníctvo. Baranidlo úspechu

Preto musia kompetentní hľadať nový termín. Kandidáti na post šéfa však aj naďalej zostávajú dvaja – súčasný prezident Miroslav Šatan a jeho súper Ľudovít Jurinyi.

Ramsay vidí situáciu jasne.

"Miroslav Šatan odviedol skvelú robotu. Práve kvôli nemu som prišiel na Slovensko. Ak by vo voľbách nezvíťazil, budem premýšľať, či sa vôbec vrátim.

Prečo by som mal byť na striedačke ja, ak on nedostal dôveru," netají svoje preferencie Ramsay.

Voľby tak nebudú len o to, kto povedie národný zväz v najbližších rokoch, ale aj o budúcnosti muža, ktorý postavil slovenský hokej znovu na nohy.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SRamsay Čítajte viac Nebojí sa chýb. Ramsayho reforma stojí na troch pilieroch

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #SZĽH #voľby prezidenta SZĽH #Craig Ramsay