Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci budú o návrat medzi elitu bojovať napokon v Piešťanoch

Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov bude na domácich majstrovstvách sveta bojovať o návrat medzi elitu v Piešťanoch a nie v Spišskej Novej Vsi, ako bolo pôvodne plánované.

15.03.2022 16:30
Slafkovský Hokej A SR Švédsko Slovensko Foto: ,
Juraj Slafkovský (Slovensko).
debata

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) o tom informoval v správe na svojom oficiálnom webe, podľa zväzu sú dôvodom nedostatočné ubytovacie kapacity a s tým súvisiaca náročná logistika tímov. "Po dôkladnom zvážení všetkých okolností a benefitov po športovej ako aj organizačnej stránke, sú Piešťany vhodnejším riešením,“ povedal generálny sekretár zväzu Ivan Pulkert.

Zverenci trénera Ivana Feneša budú hrať v Piešťanoch od 11. do 17. apríla proti výberom Japonska, Nórska, Francúzska, Dánska a Kazachstanu. Piešťanské zázemie je slovenským mladíkom dôverne známe, keďže sa tam pripravujú v rámci projektu centralizovanej prípravy hráčov do 18 rokov.

"Je obrovská výhoda, že šampionát budeme môcť odohrať v Piešťanoch, kde máme už tri roky domáce zázemie. Najväčšiu radosť však máme zo skutočnosti, že sa podujatie konečne uskutoční a môžeme na ňom zabojovať o spoločný cieľ, a síce návrat do elitnej kategórie,“ povedal hlavný tréner Feneš pre HockeySlovakia.sk.

Spišiaci skutočnosť, že o turnaj prišli, nesú ťažko.

"Naše mesto investovalo približne 400-tisíc eur do skvalitnenia hokejových podmienok v našom meste práve kvôli sľubu vedenia hokejového zväzu, že sa tieto majstrovstvá uskutočnia v Spišskej Novej Vsi. Chcem vyjadriť hlboké sklamanie za všetkých športových nadšencov na Spiši.

SLovan Čítajte viac Slovan v Česku? Slovenskému hokeju to môže pomôcť

Zamýšľame sa nad tým, či vedeniu hokejového zväzu naozaj ide o podporu našich mladých hokejistov, keď presúva majstrovstvá z miesta doslova stvoreného pre výraznú podporu slovenských hokejových reprezentantov.

Atmosféra zápasov v Spišskej Novej Vsi je povestná na celom Slovensku a toto rozhodnutie určite neprispeje k väčšej dôvere hokejovej verejnosti na východnom Slovensku k vedeniu Slovenského zväzu ľadového hokeja,“ uviedol v stanovisku pre agentúru SITA primátor mesta Pavol Bečarik.

Turnaj A-skupiny prvej divízie MS hokejistov do 18 rokov malo hostiť Slovensko už v jari 2020, tieto plány však zhatila pandémia koronavírusu. Od vypadnutia Slovákov z elitnej kategórie uplynuli už tri roky.

Prípravu na šampionát ovplyvnila omikronová vlna pandémie, mladí slovenskí hokejisti totiž nemohli absolvovať februárový turnaj Vladimíra Dzurillu.

Hokejisti s najviac zblokovanými strelami v NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
1. Kris Russell
Zblokované strely: 2018...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 18 rokov