Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrivdení Rusi. Hovoria o provokácii a spochybňujú test

Zrušeniu juniorských MS v hokeji predchádzala kontumácia stredajšieho zápasu B-skupiny SR - Rusko v prospech Slovenska (1:0).

30.12.2021 08:13
hokjeisti ruska, Mičkov Foto:
Matvey Mičkov mal pozitívny test na koronavírus.
debata (5)

Ruskí reprezentanti na duel nemohli nastúpiť, lebo mal pred ním pozitívny test na koronavírus útočník Matvej Mičkov a celý tím musel putovať do karantény.

Rusi cítili krivdu, 16-ročný supertalent totiž nejavil žiadne príznaky ochorenia COVID-19 a ďalší rýchlotest mal negatívny.

„Hovoril som s Matvejom. Cíti sa skvele. Test na covid, ktorý absolvoval od lekárov ruského národného tímu, mal negatívny výsledok,“ uviedol pre ruské médiá Mičkovov agent Sergej Fedotov.

slovenskí hokejisti Čítajte viac Šialená fraška. Rusi kritizujú - Američanov, kanadských mimozemšťanov i šéfa hokeja

Ruskí reprezentanti absolvovali v dejisku MS sériu testov a všetky boli negatívne. Až Mičkovov test priniesol pozitívny výsledok.

Po ňom nasledovala tretia kontumácia v priebehu dvoch dní, ktorá mala za následok predčasné ukončenie MS.

"Chcel som, aby boli majstrovstvá sveta prerušené. Ľudia dostanú chorobu, športový princíp mizne. Ako sa však cíti Matvej? Najprv prišiel pozitívny test na koronavírus.

Okamžite sme urobili expresný test a výsledok bola negatívny," citoval Sport Express Andreja Mičkova, otca ruského reprezentanta.

slovenskí hokejisti Čítajte viac Šampióna mohol určiť ster. Je jeden pozitívny dôvod na kontumáciu?

"Teraz sme urobili ešte jeden test, na jeho výsledkoch budeme stavať. Máme podozrenie, že išlo o nejakú provokáciu.

Len včera Američanom diagnostikovali koronavírus, nie radovým hráčom – kapitánovi a kľúčovým hráčom národného tímu," dodal Mičkov starší.

Pre obavy zo šírenia koronavírusu napokon Rada IIHF majstrovstvá sveta juniorov v Kanade zrušila.

Uskutočnia sa MS v lete?

Rozhodnutie o zrušení majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov bolo podľa prezidenta Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Luca Tardifa náročné a prinieslo veľké sklamanie, no bolo v konečnom dôsledku nevyhnutné.

Zdravie a bezpečnosť hráčov musia byť podľa neho na prvom mieste. Šéf IIHF však nevylučuje, že by sa juniorský šampionát mohol konať nanovo v náhradnom termíne v lete.

Podľa Tardifa by sa obnovené MS „20“ mohli uskutočniť v júni, júli alebo auguste, po MS mužov v Tampere a Helsinkách.

"V prvom rade dúfam, že toto nie je koniec. Áno, zrušili sme turnaj, no ja a ani organizačný výbor nechceme vzdať usporiadanie tohto podujatia, ak to bude možné.

Najbližší mesiac si to všetko premyslíme a možno prídeme s milým prekvapením. Myslím si, že to dlhujeme mladým hráčom, potrebujú toto dôležité podujatie," uviedol Tardif podľa webu IIHF.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #ruskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov