Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šialená fraška. Rusi kritizujú - Američanov, kanadských mimozemšťanov i šéfa hokeja

Tri skontumované zápasy a dosť. Organizátori juniorských majstrovstiev sveta v hokeji sa v stredu večer rozhodli pre radikálny krok - šampionát ukončiť.

30.12.2021 06:12
slovenskí hokejisti Foto: ,
Slovenskí hokejisti do 20 rokov sa takto rozlúčili s MS po tom, ako ich organizátori definitívne zrušili.
debata (47)

Stalo sa tak z dôvodu šírenia nákazy koronavírusom v tímoch účastníkov turnaja.

Toto rozhodnutie i samotný priebeh sviatku, na ktorom sa každoročne predstavujú najväčšie hokejové nádeje planéty, rozladil viacerých hráčov, trénerov, funkcionárov.

Chladných nenechal ani mnohých zástupcov médií. V Rusku, ktorého juniori museli pred zápasom so Slovenskom taktiež putovať pre pozitívny prípad v tíme do karantény a prehrali kontumačne 0:1, sa opreli do každého, kto im prišiel pod ruku.

Ivan Feneš Čítajte viac Feneš: Stretávali sme sa s cudzími hosťami. Vrcholom je svadba

„Najväčší smútok spôsobuje sklamanie mladých chalanov, ktorí prišli o možnosť splniť si svoje sny, a finančné straty organizátorov. S týmto však môžeme žiť ďalej, čoskoro to prejde,“ píše v úvode komentára Michail Zislis, redaktor Sport Expressu.

Zrušenie turnaja nazýva sebadeštrukciou svetového hokeja.

„Štyria hráči z troch národných tímov v priebehu niekoľkých dní prešli pozitívnymi testami na koronu, no bez vážnych symptómov. Potom sa konečne časť národných federácií prebudila a žiadala koniec tejto šialenej frašky. Ťažko si predstaviť smiešnejší koniec majstrovstiev sveta,“ myslí si ruský novinár.

Následne sa obúva do samotných organizátorov.

„Úplne zlyhali. O slabej kvalite manažmentu hovorí už len reakcia na dôsledky a nie analýza možných scenárov v snahe zabezpečiť sa vopred. Je to hanba. Navyše, o rozhodnutí uzavrieť celý tím do izolácie pre jeden pozitívny test sa vraj účastníci dozvedeli až počas turnaja,“ dodáva.

Česko, hokej Čítajte viac Ďalšia kontumácia. Česi sú v karanténe, Fínom podľahli bez boja

A pokračuje ďalej. Na Kanaďanoch, ktorí hostili juniorské majstrovstvá sveta po druhý raz v rade, nenecháva nitku suchú.

"Kult Kanady v hokejovej komunite je neskutočne vysoký. Mnohí dlho verili, že zvyšok sveta by mal vzhliadať k tomuto hegemónovi.

Po tomto škandále však nastal čas triezveho zhodnotenia, prestaňme sa pozerať na zámorských partnerov ako na mimozemských bohov. Sú to tiež len ľudia, ktorí upadajú do omylu a občas robia tie najdivokejšie veci," píše Zislis.

"Aj Američania, ak si medzi riadkami prečítate vyjadrenia predstaviteľov ich delegácie, by sa len ťažko ubránili nevyvolaniu škandálu.

Značne sa tiež zdiskreditoval aj nový prezident Medzinárodnej hokejovej federácie Luc Tardiff. V porovnaní so svojím predchodcom Reném Faselom vyzerá ako niekto, kto nedokáže ukázať flexibilitu a schopnosť riešiť jednoduché problémy," tvrdí ruský žurnalista.

World Juniors Slovakia United States Hockey hokej Čítajte viac Odpískané! Majstrovstvá sveta do 20 rokov sú zrušené

Hokej po takýchto rozhodnutiach údajne stráca na popularite.

„Zákaz pre hráčov NHL vycestovať na zimné olympijské hry do Pekingu a predčasné ukončenie juniorských majstrovstiev sveta je úplná katastrofa. Nechápem, čo s tým ďalej robiť. Či si však závažnosť tohto problému uvedomujú aj najvyšší predstavitelia hokeja, nie je známe,“ zakončil Zislis.

Mimochodom, najbližší svetový šampionát hráčov do 20 rokov by sa mal na budúci rok konať práve v ruských mestách Omsk a Novokuzneck.

Nezostáva iné, len veriť, že jeho priebeh bude iný. Ak sa vôbec uskutoční…

© Autorské práva vyhradené

47 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS v hokeji do 20 rokov #koronavírus