Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvíťazíme! Mladíci sa Rusov neboja, nakopla ich americká kontumácia

Zlá druhá tretina, ale po zvyšok stretnutia vyrovnaná partia s obhajcami zlata. Jeden z najlepších výkonov slovenských hokejových reprezentácií v histórii MS do 20 rokov, avšak bez gólového i bodového efektu.

29.12.2021 06:53
Nemec hokej Foto: ,
Šimon Nemec na tréningu.
debata (17)

Slovenskí mladíci aj napriek prehrám 2:3 s USA a 0:3 so Švédskom potvrdili chýry o tom, že hokej hrať vedia. Rýchlo, presne, moderne, tvrdo. To najpodstatnejšie však neprišlo, čo si pred dnešným súbojom s Ruskom (22.30) uvedomujú.

"Prehry sme vstrebali. Možno aj vďaka tomu, že výkon v zápasoch bol celkom dobrý. Ale máme nula budov a šampionát je prioritne o nich. Už musíme bodovať,“ vravel jeden z lídrov slovenskej obrany Šimon Nemec pre stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Proti Švédom odohral neuveriteľných 29 minút. Zo 48 striel na brankára Jespera Wallstedta vyslal deväť, najviac zo slovenského mužstva.

koláž Čítajte viac Švédska hviezda, ktorá poľovala na Slovákov: Bola to zábava!

„Bola to veľká záťaž, ale som zvyknutý. Možno nie až na 29 minút, ale na približne 22–23 minút áno. Napriek tomu som sa cítil fajn,“ uviedol Nemec

„Brankár bol veľký, priveľmi sa nepresúval. Bol zalezený v bránke, mali sme ho skúsiť viac vykombinovať. Platí však, že švédska obrana bola na vysokej úrovni. Veľa nám nedovolila.“

V utorok mali Slováci voľno. Počas neho si zatrénovali i zachytili nepríjemnú správu o zrušení zápasu medzi USA a Švajčiarskom z dôvodu umiestnenia celého amerického tímu do karantény na 24 hodín.

Švajčiari zvíťazili 1:0 kontumačne a zapísali do tabuľky tri body, ktoré Slovákom komplikuje situáciu.

„Je to trocha smolný príbeh pre nás. Ale myslím, že nás táto skutočnosť naštartuje. Keď získame šesť bodov, postúpime do štvrťfinále,“ hovorí Šimon Nemec.

„Rusi majú každý rok veľmi dobrý tím. Lenže taký máme tento rok aj my.

Ak budeme hrať minimálne tak ako proti Švédom, verím, že sa nám konečne podarí streliť góly, Rusov môžeme zdolať. A verím, že ich aj zdoláme,“ doplnil útočník Dalibor Dvorský.

USA - Slovensko na MS do 20 rokov Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Šimon Latkóczy počas duelu s USA.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov #Šimon Nemec #Dalibor Dvorský