Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédom sa nepozdával trest za atak na Nemca. Slováci mali navrch, uznali

Slováci dominovali... ale Švédi zvíťazili. Pod týmto titulkom informuje oficiálna stránka IIHF o zápase B-skupiny. Severania v ňom zvíťazili 3:0 a uspeli aj v druhom dueli na hokejových MS juniorov v Kanade. Hráči spod Tatier zostali bez bodu.

28.12.2021 09:11
Nemec hokej Foto: ,
Šimon Nemec.
debata (3)

„Dnes sme neboli takí ostrí ako včera,“ porovnal tréner Švédov Tomas Monten zápas so Slovákmi s víťazstvom nad Rusmi 6:3.

„Od začiatku som mal pocit, že sa chceme príliš hrať s pukom. V zápase sme sa postupne zlepšovali, no Slováci mali navrch,“ priznal kouč na tlačovej konferencii.

APTOPIX World Juniors Šimon Latkóczy Čítajte viac Favorita vozili na kolotoči. Slovákom nestačilo proti Švédom ani 48 striel

Za hlavné faktory víťazstva označil výbornú hru v oslabeniach a brankára Jespera Wallstedta, ktorý kryl takmer 50 striel.

"Keď sme dostali vyšší trest a hrali oslabenia 3 na 5, bolo to veľmi ťažké.

No tvrdo sme bojovali, zblokovali množstvo striel a Jesper ďalšie zneškodnil. Naši hráči v obrane odviedli skutočne skvelú prácu," doplnil.

Po stretnutí sa diskutovalo o momente zo 48. minúty, keď švédsky bek Leo Lööf tvrdo atakoval Šimona Nemca, rukami ho zasiahol do hlavy a dostal trest na 5 min + DKZ. Nemec bol na lavičke otrasený, no v dueli pokračoval.

V dlhej presilovke si Slováci po odvolaní brankára Šimona Latkóczyho zahrali šiesti proti štyrom a po vylúčení Eliasa Stenmana za vyhodenie puku aj šiesti proti trom, ale skórovať sa im nepodarilo.

Monten s vylúčením Lööfa do konca zápasu nebol spokojný. Podotkol, že v prípade zrážky vyššieho hráča s nižším hrozí zásah do hlavy a to mohlo zavážiť.

„A asi to bolo to, na čo arbitri prihliadali pri rozhodnutí. Pozreli si video, takže predpokladám, že to bolo správne. Leo je tvrdý muž, známy svojím štýlom hry, môžeme sa naňho spoľahnúť aj v defenzíve a v mnohých situáciách,“ chválil ho kouč.

Aj previnilec Lööf akceptoval verdikt, no podľa švédskych médií – podobne ako Monten – s určitou neistotou.

Samuel Kňažko Čítajte viac Jasná prevaha, frustrujúce žŕdky. Ako urobili Slováci z Wallstedta hrdinu

„Keď sa na to pozriem spätne, vlastne ani neviem… Ale rozhodcovia vymerali takýto trest a tak to jednoducho je,“ reagoval pre stránku hockeysverige.se rodák z Karlastadu, ktorý sa fyzickou hrou prezentoval i v zápase proti Rusku. Aj v ňom sa prezentoval tvrdým zákrokom a dostal sa aj do roztržky.

„Rozhodcovia si na mňa preto možno o niečo viac posvietili,“ zamyslel sa.

Feneš taký shutout nevidel

Tréner Slovákov Ivan Feneš bol na svojich zverencov hrdý.

,Na to, čo predviedli na ľade, že dokázali tím ako Švédsko s top hviezdami zatlačiť do demolácie. Bol to súboj proti súperovmu brankárovi. Nikdy vo svojej kariére som nevidel takýto shutout brankára a už asi nikdy ani neuvidím.

Chýbal nám iba gól v presilovke. Verím, že sa to v pravom momente zlomí, že ho dáme, keď budeme potrebovať," vraví pred ďalším zápasom s Ruskom v stredu o 22.30 SEČ.

„Výkon bol z našej strany vynikajúci, ale potrebujeme proti Rusom ešte lepší zápas. Možno v ňom príde lacný gól a zmení to priebeh šampionátu v náš prospech. Potrebujeme tento zápas zajtra spláchnuť z hlavy a stopercentne sa pripraviť na Rusov,“ uzavrel Feneš.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #švédski hokejisti do 20 rokov