Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdravý rešpekt, ale aj odhodlanie. Slováci sú na obhajcu pripravení

So zdravým rešpektom, ale aj odhodlaním vytiahnuť sa proti favorizovanému súperovi vykorčuľujú slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov na svoj úvodný zápas na majstrovstvách sveta v Kanade.

26.12.2021 10:20
SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup mešár Foto: ,
Filip Mešár v akcii na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2021 v Piešťanoch.
debata (3)

V nedeľu 26. decembra od 19.30 h kanadského času (na Slovensku už 27. decembra o 3.30 SEČ) budú v Red Deere súpermi mladých Slovákov obhajcovia titulu Američania. Zápas budeme sledovať naživo.

Šampionátovú premiéru na juniorskej úrovni si odbijú aj dvaja 16-roční hokejisti Maxim Štrbák a Dalibor Dvorský.

Filip Mešár Čítajte viac Ďalší bronz v roku 2031. Prvý rebríček sily IIHF rýpe do Slovákov

"Čaká ma niečo nové, no verím, že som veľmi dobre pripravený. Máme skvelý tím, maximálne sa teším,“ rozhovoril sa obranca Štrbák na webe hockeyslovaki­a.sk. Na margo úvodného súpera, ktorý vzbudzuje rešpekt, doplnil:

"Američania majú veľmi kvalitný tím. Začiatok bude pre mňa možno trochu zložitejší, ale všetko sa dá zvládnuť.

Verím, že aj chlapci mi pomôžu. Američania sú kvalitní korčuliari s dobrým technickým vybavením. Budem sa snažiť hrať v defenzíve čo najlepšie, čiže jednoducho so snahou posúvať puky dopredu.“

Američania pred rokom vo štvrťfinále zdolali Slovákov 5:2 a neskôr po finálovom triumfe nad Kanaďanmi (2:0) sa tešili po piaty raz z titulu majstrov sveta.

Za ostatných päť rokov americkí hokejisti získali na MSJ dve zlaté, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu. V rovnakom období boli z výkvetu svetového juniorského hokeja úspešnejší iba Kanaďania.

Slováci tušia, že Američania budú rýchlo korčuľovať, vysoko napádať a dohrávať osobné súboje. Uvedomuje si to aj útočník Filip Mešár, ktorý by mal v 17 rokoch patriť k lídrom výberu trénera Ivana Feneša.

"Do turnaja chceme vstúpiť víťazne, ale nebude to jednoduché. USA je kvalitný súper, navyše úradujúci šampión. Nič jednoduché nás nečaká.

Budeme musieť dobre korčuľovať, dohrávať súboje, blokovať strely a vpredu cloniť pred súperovým brankárom. Ale sme pripravení.

Zamerali sme sa na tieto prvky na poslednom tréningu pred zápasom a vyzeralo to dobre. Verím, že prvú prekážku zvládneme,“ uviedol šikovný popradský útočník, ktorý sa gólovo presadil v jedinom prípravnom zápase Slovákov proti Nemecku (4:0).

Hlinka Gretzky Cup Dvorský Rusko Čítajte viac Keď Dvorský vytiahne triky, pripravte sa na ohňostroj, píše IIHF

Slováci pred štartom juniorského šampionátu cítia, že fanúšikovská obec pod Tatrami má od nich veľké očakávania. Medzi sebou však mladí reprezentanti krotia prehnané emócie.

"Veľmi ma teší, že ľudia nám veria. Ale popravde, nesnažíme sa to príliš vnímať. Ak by sme to riešili, mohlo by nám to v zápasoch zväzovať ruky, a to nie je dobré.

Musíme ísť od zápasu k zápasu, podávať najlepšie výkony, aké vieme. A verím, že nimi slovenských fanúšikov nesklameme,“ dodal Filip Mešár na webe SZĽH.

Lídri slovenskej dvadsiatky na MS v Kanade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec - podľa viacerých renkingov...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #Filip Mešár