Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Dvorský vytiahne triky, pripravte sa na ohňostroj, píše IIHF

Majstrovstvá sveta v hokeji do 20 rokov v kanadských mestách Edmonton a Red Deer (26. 12. 2021 - 5. 1. 2022) budú prehliadkou nielen skvelých tímových vystúpení, ale aj pozoruhodných individuálnych výkonov.

25.12.2021 17:59
Hlinka Gretzky Cup Dvorský Rusko Foto: ,
Dalibor Dvorský.
debata (2)

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) sa krátko pred ich začiatkom rozhodla upriamiť pozornosť na 49 hokejistov z tímov všetkých dvanástich účastníkov šampionátu.

Okrem ôsmich Kanaďanov, siedmich Rusov, šiestich Američanov, šiestich Fínov, piatich Čechov, štyroch Švédov, štyroch Švajčiarov, troch Rakúšanov a dvoch Nemcov sa v tomto výbere ocitli aj štyria Slováci.

Sú nimi obranca Šimon Nemec a útočníci Martin Chromiak, Dalibor Dvorský a Juraj Slafkovský.

Lídri slovenskej dvadsiatky na MS v Kanade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec - podľa viacerých renkingov...

„Chromiak je hokejista, ktorý je absolútna útočná zbraň Slovákov, keďže v OHL v 23 zápasoch nazbieral 32 bodov. Je to elegantný útočník, ktorý z pravej strany dokáže narobiť obrane súpera veľké škody. Ak nechcete, aby zrušil vašu oslavu na ľade, musíte mu venovať náležitú pozornosť,“ napísal web IIHF o 19-ročnom útočníkovi pôvodom z Ilavy.

Iba 16-ročný Dalibor Dvorský zaujal expertov z IIHF tým, že na augustovom turnaji Hlinka Gretzky Cup v Piešťanoch v piatich zápasoch vybojoval 12 bodov a aktuálne už zbiera skúsenosti medzi mužmi v druhej najvyššej švédskej súťaži.

„Napriek mladému veku by mohol patriť k najlepším centrom na turnaji. Keď vytiahne niektoré zo svojich trikov, pripravte sa na možný ohňostroj,“ napísali o Zvolenčanovi, ktorý dosiaľ odohral desať zápasov v drese AIK Štokholm.

SR U20 tréning Čítajte viac Máme výnimočnú generáciu. Ale vo vyhláseniach treba byť opatrnejší

Obranca Šimon Nemec síce nemá v slovenskej najvyššej súťaži mimoriadne štatistiky, ktoré by dvíhali fanúšikov zo sedadiel, ale ovláda z hokeja všetko, čo by z neho mohlo raz urobiť elitného obrancu NHL.

„Očakáva sa, že v budúcom roku v lete bude draftovaný v prvej desiatke a všetci sa tešíme na to, čo predvedie na juniorskej top úrovni na svetovom šampionáte,“ informoval o 17-ročnom hráčovi HK Nitra web IIHF.

Ako jedného z lídrov Slovenska na MSJ v Kanade vidia v IIHF 17-ročného útočníka Juraja Slafkovského. Podľa expertov Slafkovský je ťahač, ktorý ponúka svoj tovar vo Fínsku v TPS Turku už aj medzi dospelými a v tamojšej juniorskej súťaži predtým v 11 zápasoch nazbieral 18 bodov.

Lotyšsko MS2021 hokej Slafkovský Čítajte viac Vydarená generálka. Dvadsiatka vygumovala Nemcov

„Niektorí ho vidia v najlepšej päťke draftovaných hráčov budúce leto a už teraz si zaslúži cenu za to, ako si vie poradiť s brániacimi súpermi,“ napísali o odchovancovi košického hokeja.

Svoje účinkovanie v B-skupine MSJ v meste Red Deer v kanadskej provincii Alberta začnú slovenskí hokejisti v noci z 26. na 27. decembra o 3.30 h SEČ duelom proti obhajcom titulu – tímu USA.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #MS #hokej #Kanada #SR 20 #MSJ 2022