Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadský novinár píše, že mladí Slováci ho zaujímajú najviac zo všetkých

Slovenský hokejový tím je pred začiatkom šampionátu hráčov do 20 rokov v zornom poli zahraničných novinárov. Všimol si ho aj Terry Jones z Calgary Herald. Neváhal ho označiť za najzaujímavejší na celom turnaji.

24.12.2021 17:30
Šimon Nemec Foto:
Ilustračné foto
debata (12)

„Nie, nie je to Rusko, ani Kanada s fenomenálnym Connorom Bedardom, ani obhajcovia z USA. Ani Fíni ani Švédi. Najzaujímavejším tímom na turnaji je podľa mňa – niekto by mohol povedať podpriemerný – slovenský tím v skupine B s USA, Ruskom, Švédskom a Švajčiarskom,“ začal svoju úvahu kanadský novinár.

Pripomína, že väčšina tímov má v zostave iba hŕstku hráčov, ktorí na podujatí štartovali aj pred rokom. Zdôrazňuje, že tradičné veľmoci opäť priniesli kvalitu, ale aj tak zo všetkých sa ako najzaujímavejší tím javí Slovensko. „S ohromujúcim číslom – až trinástich navrátilcov,“ zdôraznil.

Lídri slovenskej dvadsiatky na MS v Kanade Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Šimon Nemec - podľa viacerých renkingov...

"Myslite na to. Slováci si tu minulý rok dovolili dať príležitosť všetkým tým deťom s tým, že o dvanásť mesiacov sa vrátia. Traja zo spomínanej trinástky tu mali vlani iba šestnásť. A tím bol napriek tomu úspešný – po výhre nad Švajčiarskom šiel do štvrťfinále.

Národ, ktorý dal svetu Zdena Cháru, sa tento rok rozhodol vrátiť s dvomi šestnásťročnými a siedmimi sedemnásťročnými hokejistami," napísal Jones.

SR U18 hokej Čítajte viac Program Slovákov na MS do 20 rokov. Kedy a proti komu nastúpia?

Pripomenul tiež, že Slováci vlani využili pravidlo o tom, že z A-kategórie sa nevypadáva. „Slovensko vedelo, že má hráčov s potenciálom nielen pre tento rok, ale aj nasledujúce dve edície MS do 20 rokov,“ uviedol.

„Možno je to trochu paradox, že majú 13 vracajúcich sa hráčov a zároveň aj najmladší tím, aký sem kedy priviedli,“ dodal na záver s tým, že Slovensko sa určite oplatí sledovať.

Lotyšsko MS2021 hokej Slafkovský Čítajte viac Vydarená generálka. Dvadsiatka vygumovala Nemcov
12 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov