Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák je v izolácii, aj keď mal negatívny test. Program sa mení

Mladí slovenskí hokejisti majú za sebou prvý tréning v dejisku juniorských MS v kanadskom Red Deere.

18.12.2021 21:24
Dvadsiatka, hokej Foto:
Hokejisti dvadsiatky na tréningu v dejisku MS.
debata (2)

Po príchode boli v súlade s pandemickými opatreniami v 48-hodinovej izolácii. Jediný hráč, ktorý je stále v karanténe, je Servác Petrovský.

Mal negatívny výsledok PCR testu, no v jeho klube Owen Sound Atack sa objavili prípady koronavírusu a tak sa musí na základe tamojších opatrení ešte izolovať.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Mladíci sú dobre naladení. V kádri sú i synovia štyroch majstrov z Göteborgu

"Tréning každému padol vhod, keďže pár dní sme neboli na ľade. Chalani, ktorí prichádzali z Európy, navyše absolvovali dlhú cestu. Nie je jednoduché byť dva či tri dni v karanténe.

Preto bolo fajn, že sme si rozhýbali nohy," povedal po tréningu obranca Samuel Kňažko pre portál hockeyslovakia.sk.

Devätnásťročný hokejista, ktorý má za sebou dva juniorské šampionáty, MS v Rige a turnaj olympijskej kvalifikácie, mal drobné zranenie, hovorí však, že už je všetko v poriadku.

V rámci sprísnenia opatrení v dejisku sa určite zníži aj počet prípravných zápasov. Pôvodne ich bolo na programe jedenásť, pričom každý tím mal odohrať minimálne dva pred štartom šampionátu.

Slováci mali najskôr 20. decembra nastúpiť proti Fínom a o deň neskôr proti Rakúšanom. V tejto chvíli je podľa informácií z organizačného výboru zrejmé, že nebude možné odohrať oba zápasy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov