Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

2:0 pre Slovákov? Kdeže. Švajčiari píšu o megaparáde diabla

Všetko mohlo dopadnúť inak, nebyť momentu, ktorý je vo Švajčiarsku hitom internetu.

18.12.2021 08:05
Lotyšsko MS2021 Hokej A Švajčiarsko Rusko Foto: ,
Reto Berra na archívnej snímke.
debata (5)

Ako sme v piatok informovali, slovenskí hokejisti v priamom súboji o prvenstvo na Švajčiarskom pohári podľahli domácim hráčom tesne 2:3.

Po góle Miloša Kelemena v 9. minúte mohli zverenci Craiga Ramsayho o štyri minúty neskôr vyhrávať 2:0, no domáci brankár Reto Berra bol proti. Vytiahol parádny zákrok lapačkou a chytil strelu Petra Zuzina do úplne odkrytej bránky.

Slovensko Kelemen MS hokej Čítajte viac Tesná prehra v generálke na ZOH. Slováci trofej nezískali

Skúsený 34-ročný gólman Fribourgu si pri svojom 100. reprezentačnom štarte vyslúžil obdiv fanúšikov i švajčiarskych mé­dií.

„Predviedol megaparádu. Diabol Berra sa zázračne presunul a nechal zmiznúť puk v lapačke. 2587 divákov vo Vispe neverilo vlastným očiam. Naozaj to chytil?“ napísal denník Blick.

Zuzina mrzelo, že neskóroval.

„Mal som dať pri mojej šanci gól, bola otvorená bránka, nechcel som to dávať po ľade a trafil som mu to do lapačky,“ vysvetľoval pre RTVS.

Pozrite si video:

Slováci majú za sebou generálku na februárový turnaj na ZOH v Pekingu. Včerajší zápas na Švajčiarskom pohári bol posledným herným testom na najbližšie dva mesiace.

Desiateho februára odštartujú olympijskú púť proti Fínsku, následne ich v C-skupine čakajú Švédi a Lotyši.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Švajčiarsky pohár #švajčiarski hokejisti