Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci nastúpia už v stredu. Rosandiča nahradil mladík z Nitry

Švajčiarsky pohár vo Vispe, ktorý sa uskutoční v termíne 15.-17. decembra pod názvom NaturEnergie Challenge, bude mať upravený program.

14.12.2021 09:58 , aktualizované: 14:39
Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda s trénerom Craigom Ramsaym na tréningu v Bratislave.
debata

Spôsobilo ho odhlásenie nórskych hokejistov.

Nórska vláda v pondelok večer v súvislosti so zhoršujúcou sa pandemickou situáciou s koronavírusom vyhlásila čiastkový lockdown a jeho súčasťou sú aj cestovné obmedzenia.

hokej príprava Čítajte viac Ramsay privítal oklieštenú zostavu. Ako je to s hráčmi NHL?

Nóri mali odcestovať do Švajčiarska v utorok ráno, ale nestalo sa tak, a na turnaji sa nezúčastnia.

Na podujatí tak budú štartovať len tri tímy – domáci Švajčiari, Slováci a Lotyši.

Turnaj otvorí duel Slovensko – Lotyšsko v stredu o 20.45, zápas sa bude hrať bez divákov.

Domáci výber vyzve Lotyšov vo štvrtok o 19.45, proti Slovákom nastúpi v piatok o 19.45.

„Ďakujeme Slovensku a Lotyšsku za ústretovosť a súhlas, že vzájomný duel odohrajú už v stredu po príchode do Vispu. Domáci výber sa predstaví vo štvrtok a piatok,“ potvrdil pre zväzový web manažér švajčiarskej reprezentácie Lars Weibel.

Tucet Slovákov, ktorí majú istú olympiádu Fotogaléria - 0 fotiek Všetky fotky

V pôvodnom zozname účastníkov figuroval namiesto Nórov olympijský výber Ruska, ktorý sa pod Alpami nepredstaví rovnako z dôvodu nepriaznivej pandemickej situácie.

"Našlo sa riešenie. My a Lotyši, ktorí máme zajtra cestovný deň, by sme po príchode proti sebe odohrali zápas o 20.30 h.

Švajčiari odohrajú zápas s Lotyšskom vo štvrtok a s nami v piatok podľa pôvodného plánu," ozrejmil situáciu generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

"Nechceli sme ísť do Švajčiarska len na jeden zápas, takže aj takýto zápas za sťažených okolností je lepší ako žiaden.

Ukáže nám, kto je z akého cesta a kto sa vie vysporiadať aj s takýmito ťažkými okolnosťami," uviedol Šatan pre hockeyslovakia.sk.

Slafkovský Hokej A SR Švédsko Slovensko Čítajte viac Talent a vraj i kus špinavca. Slovák je podľa Čechov novou verziou Jágra

Jedna zmena nastali aj v kádri SR. Slovenskú reprezentáciu mal ešte v priebehu utorka posilniť obranca HK Nitra Martin Vitaloš.

Z rodinných dôvodov sa na turnaji totiž nemôže zúčastniť Mislav Rosandič. Vedenie národného tímu teda povolalo mladého obrancu z Nitry, ktorý si na nedávnom Nemeckom pohári v Krefelde otvoril strelecký účet v reprezentačnom A-mužstve.

Na utorňajšom tréningu sa už hlásili aj Adam Liška, Patrik Rybár a Miroslav Mucha, ktorí pre komplikácie s cestovaním vynechali pondelkový tréning.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

„Cítim sa fajn. Mohol som sa v noci dobre vyspať a teraz som už rád, že tu môžem byť,“ povedal po tréningu útočník Čerepovca Adam Liška a dodal:

„V klube je spokojnosť, aj mne osobne sa darí. Ale ešte nie je koniec sezóny. Na Švajčiarsky pohár ideme podať čo najlepší výkon a vyhrať oba zápasy.“

Turnaj vo Švajčiarsku je pre Slovákov posledná medzinárodná previerka pred februárovými zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Na novembrovom Nemeckom pohári v Krefelde slovenskí hokejisti po dobrých výkonoch skončili na druhom mieste za domácimi Nemcami, ale pred Švajčiarmi a olympijským tímom Ruska.

Program turnaja NaturEnergie Challenge 2021:

STREDA 15. decembra
20.30 Lotyšsko – SLOVENSKO

ŠTVRTOK 16. decembra
19.45 Švajčiarsko – Lotyšsko

PIATOK 17. decembra
19.45 Švajčiarsko – SLOVENSKO

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Švajčiarsky pohár #Covid-19 #omikron