Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay privítal oklieštenú zostavu. Ako je to s hráčmi NHL?

Tréner slovenských hokejistov Craig Ramsay privítal na pondelňajšom zraze pred odchodom na Švajčiarsky pohár devätnásť hokejistov.

13.12.2021 19:45
hokej príprava Foto: ,
Snímka z tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie pred Švajčiarskym pohárom .
debata

Trojica z nich – obranca Mislav Rosandič a útočníci Miroslav Mucha a Adam Liška vynechali pre komplikácie s dopravou a následné oneskorené testovanie večerný tréning.

Brankár Patrik Rybár sa k reprezentácii pripojí v utorok. Libor Hudáček a Martin Gernát, ktorí vo Švajčiarsku pôsobia na klubovej úrovni, sa k tímu pripoja až v dejisku turnaja. Všetci hráči po príchode do hotela absolvovali testy na prítomnosť koronavírusu, všetky výsledky boli negatívne.

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie muselo pred turnajom NaturEnergie Challenge (16. a 17. decembra) urobiť päť zmien v kádri. Z pôvodnej nominácie vypadli pre zranenia Mário Grman, Jakub Minárik, Adrián Holešinský, Martin Marinčin a Marko Daňo.

Tucet Slovákov, ktorí majú istú olympiádu Fotogaléria - 0 fotiek Všetky fotky

Nahradili ich Patrik Koch, Peter Zuzin, Jozef Baláž, Mislav Rosandič a Róbert Varga, pre ktorého to bude premiéra v národnom drese.

„Vieme, že vždy je možnosť zranenia, preto sme dali do zoznamu dosť náhradníkov. Marko Daňo má problém s ramenom, dnes mal absolvovať vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Marinčin má poranenú šľachu a Minárik koleno,“ povedal novinárom asistent generálneho manažéra Oto Haščák.

Okrem Vargu by mal absolvovať premiéru v A-tíme aj jeho spoluhráč z Nitry Jozef Baláž, ktorý už bol súčasťou reprezentácie na Nemeckom pohári. Pre pozitívny test na COVID-19 však nenastúpil ani na jeden duel.

„My sme chceli vidieť Baláža už na Nemeckom pohári a boli sme frustrovaní z toho, že sa to nepodarilo. Ale chceme ho vidieť na medzinárodnej úrovni,“ dodal Haščák. Debut v najcennejšom drese môže zažiť aj tretí nováčik v kádri Andrej Golian zo Slovana Bratislava.

Nemecko hokej Nemecký pohár Slovensko čerešňák Čítajte viac Najprv vlastný, potom neuveriteľný gól. To nie je možné, čudoval sa Čerešňák

Vedenie reprezentácie sleduje aj ostatných hráčov, ktorí zatiaľ šancu v príprave nedostali, niektorí z nich však nechýbali na uplynulých MS. "My sa snažíme vyberať hráčov zo slovenskej extraligy.

Poznáme Skalického, vieme ako hrá, ale chceli sme vidieť Pospíšila, lenže ten teraz prestúpil do Davosu a klub ho nechcel uvoľniť pre nabitý program.

Sledujeme aj Okuliara, videl som ho vo Fínsku, ale zatiaľ mu to nejde podľa predstáv. Ostatní hráči sú v hľadáčiku a sledujeme ich," prezradil Haščák.

Asistent GM sa vyjadril aj ku hráčom zo zámoria, s ktorými tréneri počítajú na ZOH v Pekingu. "Stále nie je vyriešená otázka, či budú na ZOH hráči z NHL. Takže ťažko povedať.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Ale my chceme postaviť najlepšie mužstvo, nemáme taký výber ako ostatné federácie. Ale chceme v Pekingu to najlepšie."

V Lonza Aréne vo Vispe sa Slováci stretnú vo štvrtok s Nórskom. Víťaz duelu si zmeria sily o deň neskôr s víťazom zápasu Švajčiarsko – Lotyšsko, zdolané tímy si zahrajú o 3. miesto.

Slovenskí hokejisti absolvovali po pondelňajšom zraze prvý tréning a v utorok ich čakajú ďalšie. V stredu sa celý tím presunie do Vispu.

Pôvodne mali nastúpiť v prvom zápase proti Lotyšom, ale organizátori turnaja po odhlásení olympijského výberu Ruska zmenili program. Rusi sa pod Alpami nepredstavia pre nepriaznivú pandemickú situáciu.

Šimon Nemec Čítajte viac Nitra napokon uvoľnila Nemca so Sýkorom pre potreby dvadsiatky

nominácia SR na Švajčiarsky pohár 2021 vo Vispe:
brankári: Patrik Rybár (Dinamo Minsk), Matej Tomek (HC Kometa Brno)
obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava), Martin Gernát (HC Lausanne), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava), Patrik Koch (HV Vítkovice Ridera), Michal Ivan a Mislav Rosandič (Bílí Tygři Liberec), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce)
útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad), Peter Zuzin (HKM Zvolen), Dávid Gríger (HC Bílí Tygři Liberec), Libor Hudáček (HC Lugano), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Róbert Varga, Jozef Baláž (obaja HK Nitra), Miroslav Mucha (Lake Superior University), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Juraj Šiška (HC Nové Zámky)

debata chyba
Viac na túto tému: #Craig Ramsay