Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhra, ktorá nič nerieši. Slovenky zdolali Kórejskú republiku 7:1

Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na finálovom turnaji kvalifikácie ZOH 2022, keď v nedeľu v Lulee zdolali Kórejskú republiku vysoko 7:1. Obsadili tak konečné tretie miesto.

14.11.2021 14:44
Hokejistky SR Foto:
Slovenské hokejistky.
debata

Na februárové ZOH sa prebojuje iba víťaz skupiny, o ktorom rozhodne večerný duel domácich Švédok s Francúzskom. Oba tímy majú na konte šesť bodov. Slovenky prehrali v prvom stretnutí so Švédkami 0:3 a v sobotu s Francúzkami 1:3.

Kórejská republika – SLOVENSKO 1:7 (1:4, 0:2, 0:1)

Góly: 18. Choi – 4. Korenková, 6. Lucák Čupková (Bednáriková, Hlinková), 11. Lucák Čupková (Šulíková, Kubeková), 14. Ištocyová (Šulíková, Korenková), 24. Kubeková, 36. Matejková (Košecká, Maškalová), 54. Ištocyová (Kubeková), vylúčené: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 52 divákov.
Slovensko SR: Medviďová – Leskovjanská, Vysokajová, Šulíková, Drábeková, Bednáriková, Čurmová, Cagaňová – Kubeková, Lucák Čupková, Šuráková – Koreňková, R. Halušková, Ištocyová – Maskaľová, Košecká, Matejková – Sádecká, Záborská, Hlinková – L. Halušková

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

Slovenské reprezentantky odštartovali záverečný duel kvalifikácie náporom a už v 4. minúte sa ujali vedenia, keď sa presadila Korenková. O necelé dve minúty pridala druhý presný zásah Lucák Čupková a tá istá hráčka zvýšila v 11. minúte už na 3:0.

V 14. minúte využila presilovku Ištocyová. Kórejčankám sa podarilo znížiť v 18. minúte, no bola to ojedinelá akcia outsideriek skupiny a ich vôbec prvý gól na turnaji. Slovenky dominovali aj v druhom dejstve, v 24. minúte sa presadila Kubeková a v 36. využila ďalšiu presilovku Matejková.

Skóre duelu uzavrela v 54. minúte svojím druhým gólom v stretnutí Ištocyová.

hokejistky, radosť Čítajte viac Slovenky podľahli aj Francúzkam a sen o Pekingu sa im rozplynul
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské hokejistky