Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spanilá jazda pokračuje, Slováci zdolali Rusov. O pohár sa pobijú s Nemcami

Slovenskí hokejoví reprezentanti uspeli aj v druhom zápase na Nemeckom pohári, keď v sobotu zdolali hráčov Olympijského výboru Ruska 3:1.

13.11.2021 20:18
Nemecko Slovensko Rusko šport hokej pohár Foto: ,
Na snímke slovenská gólová radosť po góle Adriana Holešinského počas prípravného hokejového zápasu Slovensko- Olympijský výber Ruska.
debata (3)

Zverenci trénera Craiga Ramsayho majú po dvoch dueloch na konte šesť bodov a sú na čele tabuľky. V nedeľu zabojujú o triumf na turnaji s domácim Nemeckom, ktoré má na konte taktiež dve víťazstvá.

OV Rusko – Slovensko 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Byčkov (Ovčinnikov) – 6. Takáč, 14. Holešinský (Roman), 52. Buček (Gríger, Hrehorčák). Rozhodovali: Kohlmüller (Nem.), Reneau (USA) – Merk (Nem.), Zunde (Lot.), vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
OV Rusko: Samonov – Pautov, Minulin, Rogov, Sedov, Morozov, Ščemerov, Sokolov, Byčkov – Dynjak, Garajev, Geraskin – Gončaruk, Bardakov, Ťanulin – Guskov, Sorkin, Cyplakov – Ovčinnikov, Krutov
SR: Tomek – Čerešňák, Kňažko, Gachulinec, Rosandič, Vitaloš, Ivan, Mudrák, Koch – Mešár, Krištof, Takáč – Holešinský, Roman, Regenda – Hrehorčák, Gríger, Buček – Minárik, Šiška, Valach

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

Rusi začali náporom a už v 3. minúte sa dostali do vedenia. Ovčinnikov vybojoval puk pri mantineli, prihral pred bránku Byčkovovi a ten prekonal Tomeka. Slováci dokázali odpovedať už po troch minútach, keď Takáč zachytil rozohrávku súpera, potiahol puk a presnou strelou vyrovnal.

Zápas mal od začiatku vysoké tempo, puk lietal po klzisku a hra sa neustále presúvala zo strany na stranu. Slováci si zahrali od 9. minúty prvú presilovku, ale príliš im nevyšla. Aj po nej však boli aktívnejší a v 14. minúte išli do vedenia. Opäť využili zlú prihrávku súpera, ktorú zachytil Holešinský. Prvá strela mu nevyšla, ale dorážku už premenil – 2:1.

Rusi mohli vyrovnať v závere tretiny, no Guskova vychytal Tomek.

V 21. minúte mohol poslať Slovákov do dvojgólového vedenia Kňažko, ale netrafil odkrytú časť bránky. V 25. minúte sa nepresadil Roman a o chvíľu neskôr zoči-voči Samonovovi ani Buček.

Matvej Mičkov Čítajte viac Toto dokážu len šikovné ruské ruky. Pozrite sa, ako debutoval 16-ročný hráč

Následná ruská presilovka gól nepriniesla, no krátko po nej sa dostala „zborná“ do prečíslenia a Krutovovi chýbal len kúsok k vyrovnaniu. Ďalšiu veľkú šancu mal v 37. minúte Sorkin, ktorého šancu vychytal Tomek. Slováci ubránili aj druhé oslabenie a do tretej tretiny išli s jednogólovým náskokom.

V nej Rusi držali puk a snažili sa tvoriť, no proti dobre organizovanej defenzíve súpera to nemali ľahké. Nedokázali si vytvoriť súvislý tlak a súper ich držal mimo streleckých pozícií. Ramsayho zverenci ubránili aj tretie oslabenie v zápase, Krištof sa v ňom dokonca dostal do nájazdu, no neprekonal Samonova. V 51. minúte sa to však podarilo presnou strelou švihom Bučekovi a Slováci viedli 3:1. Náskok už z rúk nepustili a nič na tom nezmenila ani dvojminútová hra Ruska bez brankára.

Nemecko – Švajčiarsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 28. Rieder, 59. Pföderl, 60. Hager

Tabuľka:
    Z V R P S B
1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 10:2 6
2. Nemecko 2 2 0 0 0 7:3 6
3. OV Ruska 2 0 0 0 2 4:7 0
4. Švajčiarsko 2 0 0 0 2 1:10 0

Hlasy po zápase /hockeyslovaki­a.sk/:

Andrej Podkonický, asistent trénera SR: „Musím pochváliť chalanov za výborný výkon. Rusi mali dobrý začiatok, ale potom sme začali hrať veľmi dobre my. Opäť sme mali výborný pohyb, boli sme agresívni, dostávali sme ich pod tlak našim výborným forčekingom, hokejkami. Hlavne v druhej tretine sme hrali veľmi dobre, vytvorili sme si veľa šancí, škoda, že sme tam nedali nejaký gól, ale dali sme ho v tretej tretine. V nej sme hrali s rozumom, dostávali sme puky hlboko do ich tretiny a prakticky sme ich k ničomu nepustili. Chalani si opäť dokázali, že keď dodržujú to, čo od nich Craig Ramsay vyžaduje, tak dokážu zdolať hocikoho. Zajtra hráme proti Nemcom, majú silný tím sú agresívni, majú veľkých a silných obrancov, ale myslím si, že keď podáme takýto výkon, nemáme sa čoho obávať.“

Adrián Holešinský, strelec víťazného gólu SR: „Je to super pocit. Dôležité je to, že sme celý zápas hrali tak, ako sme si to predstavovali. Som rád, že som mohol dať ten góly, ale ťažil som z výbornej spolupráce všetkých hráčov, čo boli na ľade. Bol to dobrý poctivý tímový výkon a som rád, že sme zvíťazili. Musím povedať, že s chalanmi v našom útoku sme si sadli od prvého dňa a už proti Švajčiarom sme mali veľa šancí. Aj teraz sme hrali dobrý zápas, sme dobrí korčuliari, forčekujeme, máme medzi sebou taký ten cit a vieme, čo od seba očakávať. Tomek je výborný brankár, proti Švajčiarom ukázal svoju kvalitu a dnes len potvrdil, že to nie je len náhoda.“

Matej Tomek, brankár SR: „Chalani odviedli v oboch zápasoch predo mnou výborný výkon, pomáhali mi v obrannom pásme, či už to boli súboje pred bránkou, alebo dorážky. To pomohlo k mojej pohode, cítil som sa dobre. Chcel by som, aby to pokračovalo aj v klube. Posledné dva týždne som v Brne nechytal, takže zmena prostredia a kolektívu mi trochu pomohla.“

Samuel Takáč, strelec prvého gólu SR: „Každý gól poteší a špeciálne, keď sa zápas vyhrá. Dúfam, že to tak bude pokračovať. Rusi na nás zo začiatku vybehli a vyzeralo to tak, že majú viacej z hry. Chvalabohu nám potom padli góly a prebrali sme iniciatívu. Keď sme vyhrávali 2:1, Rusi po nás nešli tak ako Švajčiari, nehrali tak agresívne. Ich technická vyspelosť však bola na vyššej úrovni.“

3 debata chyba