Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky podľahli aj Francúzkam a sen o Pekingu sa im rozplynul

Sen slovenskej reprezentácie hokejistiek o účasti na ZOH 2022 v čínskom Pekingu sa definitívne rozplynul. Zverenky trénera Tomáša Segíňa totiž na kvalifikačnom turnaji vo švédskej Lulee po štvrtkovej prehre s domácimi 0:3 podľahli v sobotu aj výberu Francúzska 1:3.

13.11.2021 15:24
hokejistky, radosť Foto:
Ilustračné foto
debata

Keďže pod päť kruhov postúpia len víťazky turnaja, Slovenky o túto možnosť už prišli. Francúzky totiž majú na svojom konte už šesť bodov, hráčky SR sú stále bez bodu. Rozlúčku s turnajom absolvujú slovenské hokejistky v nedeľu duelom proti hráčkam Kórejskej republiky.

V sobotňajšom súboji mali Slovenky zlý začiatok a už v 82. sekunde inkasovali z hokejky Estelle Duvinovej. V prvej tretine Francúzky prestrieľali slovenské hokejistky 13:3, no stav sa už nemenil. Aj začiatok druhej časti priniesol gól v slovenskej bránke, Nikolu Zimkovú prekonala Gwendoline Gendarmová.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

V druhej dvadsaťminútovke už boli hráčky SR strelecky aktívnejšie (11:8), no rovnako ako vo štvrtok proti Švédkam im nevychádzala koncovka. Keď v 51. minúte vo vlastnom oslabení Lore Baudritová pridala tretí góly Francúzok, bolo rozhodnuté. Potom síce kapitán slovenského výberu Nicol Lucák Čupková z trestného strieľania skorigovala, no to bolo zo strany Sloveniek všetko, keďže francúzske reprezentantky si už ustrážili dvojgólový náskok.

V tretej tretine mali slovenské hokejistky výraznú strelecké prevahu (14:2), no nestačilo im to na úspešný výsledok.

Slovenské hokejistky sa zatiaľ na ZOH predstavili len raz, na olympijských turnaj sa prebojovali vo Vancouveri 2010. Pod piatimi kruhmi v Kanade obsadili Slovenky poslednú ôsmu priečku, keďže prehrali všetkých päť duelov.

Marián Hossa Čítajte viac Obrovská udalosť. Hossa dostal prsteň k vstupu do Siene slávy
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské hokejistky #Peking 2022