Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koronavírus v kabíne. Reprezentácia nepocestuje na prípravný turnaj

Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov sa v novembrovom asociačnom termíne napokon nepredstaví na turnaji v bieloruskom Minsku.

09.11.2021 16:05
SR Hokej ZOH Kvalifikácia Zraz Reprezentácia BBX Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Dôvodom je výskyt ochorenia COVID-19 vo výprave. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Šestnástka sa zišla na zraze v Trenčíne v pondelok, kde sa mala dva dni pripravovať na chystanú medzinárodnú konfrontáciu, prvú od vypuknutia pandémie koronavírusu. V utorok popoludní mala podľa pôvodného plánu nabrať kurz Minsk. Do bieloruskej metropoly však nevycestuje.

„Je mi to veľmi ľúto. Hoci sme urobili maximum pre bezpečný chod celého kempu, objavil sa u nás pozitívny prípad. A keďže sme s ním všetci boli v kontakte, nemôžeme vycestovať do Bieloruska.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsay musel urobiť zmeny. Daňa s Bučekom nahradia nováčikovia

Aby to bolo možné, museli by sme vymeniť kompletne celé mužstvo i realizačný tím, čo z viacerých hľadísk za taký krátky čas aj vzhľadom na vízovú povinnosť v Bielorusku nie je možné. Kemp i účasť na podujatí sme zrušili,“ povedal na margo nešťastnej udalosti tréner šestnástky Jerguš Bača.

Na turnaji v Bielorusku sa jeho zverenci mali predstaviť proti trom súperom – rovesníkom Ruska a výberom Bieloruska i Kazachstanu do 17 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jerguš Bača