Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci do Krefeldu so štyrmi nováčikmi vrátane Mešára

Vedenie slovenskej hokejovej reprezentácie nominovalo na novembrový turnaj Nemecký pohár aj štyroch nováčikov.

26.10.2021 12:31
Craig Ramsay, Michal Handzuš, Ján Pardavý Foto: ,
Hokejistov Slovenska čaká Nemecký pohár.
debata (1)

O premiérový štart v najcennejšom drese zabojujú brankár Filip Belányi, obranca Dávid Mudrák, útočník Samuel Takáč i sedemnásťročný Filip Mešár.

Podujatie je na programe od 11. do 14. novembra v Krefelde.

Mešár je po Šimonovi Nemcovi a Jurajovi Slafkovskom tretí hráč ročníka 2004 so šancou ukázať sa v seniorskej reprezentácii. Ešte ako 16-ročný odohral uplynulý svetový šampionát hráčov do 20 rokov v Kanade.

Lotyšsko MS2021 Hokej A Slovensko Česko Nemec Čítajte viac Výborný hokejista, vhodný charakter. Nároky na mladíkov stúpajú

Jeho dvaja rovesníci následne dostali priestor vo výberoch trénera Craiga Ramsayho v aprílových prípravných dueloch i na majstrovstvách sveta v Rige.

Mešára z účasti vyradili klubové povinnosti, nedostal sa ani do nominácie na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie. Do novembrového výberu na Nemecký pohár už áno.

„Filipov čas nastal. Je ďalší hráč z talentovaného ročníka 2004. Sme radi, že sa mu darí v klube. Chceme ho trošku motivovať a posunúť ďalej. Budeme zvedaví, ako sa ukáže v seniorskej reprezentácii,“ povedal pre hockeyslovakia.sk generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Filip Mešár v akcii na turnaji Hlinka Gretzky... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup mešár Filip Mešár v akcii na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2021 v Piešťanoch.

Dvadsaťročný brankár Belányi bol súčasťou prvého neoficiálneho kempu reprezentácie v aprílovej príprave na MS v Rige. Na neskorší oficiálny zraz nemohol pricestovať pre výskyt ochorenia COVID-19 v rodine.

Mudrák dvakrát reprezentoval SR na juniorskom šampionáte a vypracoval sa medzi defenzívnych lídrov michalovskej Dukly. Debut v reprezentácii si odkrúti aj čoskoro 30-ročný Samuel Takáč. V aktuálnej sezóne je so 16 bodmi v 11 dueloch jedným z najproduktív­nejších extraligových útočníkov.

"Belányi a Mudrák sú veľmi mladí hráči, ktorí majú potenciál. Dávid Mudrák bol v minulosti oporou národného tímu do 20 rokov a plynulo prešiel do mužského hokeja v Michalovciach, kde podáva stabilné výkony. Filip Belányi má budúcnosť. Začal chytať ako jednotka v Banskej Bystrici, kde ukázal svoj potenciál.

Chceme mu dať príležitosť ukázať sa aspoň v jednom zápase. A čo sa týka Samuela Takáča, podľa mňa je to najlepší podpis Slovana v tejto sezóne. Hoci má takmer 30 rokov, podáva výborné výkony. Zameriavame sa prioritne na mladších hokejistov, no nikoho nediskriminujeme. Takáčove výkony si zaslúžili reprezentačnú pozvánku," uviedol Šatan.

Lotyšsko Riga MS2021 Hokej A Slovensko médiá Čítajte viac Jediné riešenie. Ramsay so Šatanom vezmú len zaočkovaných

Hráči sa zídu na zraze v pondelok 8. novembra v Bratislave. Po dvojdňovom tréningovom cykle odletia do Krefeldu, kde nastúpia postupne proti Švajčiarsku, Olympijskému výberu Ruska a domácemu Nemecku.

"Najdôležitejšie je, že opäť môžeme hrať. Od hráčov vždy vyžadujeme, aby hrali ako tím, čo nie je ľahké, keď nominujete veľkú skupinu hráčov s nováčikmi, ktorá sa zíde na krátky čas. Musíme však tvrdo bojovať a hrať rýchlo. Potom budeme schopní produkovať ofenzívny hokej. Naši súperi majú dobré mužstvá.

Všetci hrajú fyzický hokej. Švajčiari dokážu vyvinúť veľkú rýchlosť, Rusi sú vždy talentovaní a šikovní. Bude to ťažké, ale chceme vidieť náš tím hrať so sebavedomím a oduševnením. Chceme, aby ukázal, že je pripravený hrať na vysokej úrovni," povedal tréner Craig Ramsay.

Nominácia SR A na VT v Bratislave a Nemecký pohár 2021 v Krefelde (8. – 14. 11. 2021)

Brankári: Filip Belányi (HC 05 Banská Bystrica, štarty v reprezentácii: 0/góly: 0), Matej Tomek (HC Kometa Brno, 1/0)

Obrancovia: Martin Bučko (HC Motor České Budějovice/ČR, 12/1), Peter Čerešňák (HC Plzeň/ČR, 83/8), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava, 15/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR, 4/0), Samuel Kňažko (TPS Turku/Fín., 19/0), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera/ČR, 33/0), Dávid Mudrák (HK Dukla Ingema Michalovce, 0/0), Martin Vitaloš (HK Nitra, 3/0)

Útočníci: Samuel Buček (HK Nitra, 11/3), Marko Daňo (HC Oceláři Třinec/ČR, 39/6), Dávid Gríger (HC Bílí Tygři Liberec/ČR, 8/1), Adrián Holešinský (HK Nitra, 11/2), Miloš Kelemen (BK Mladá Boleslav/ČR, 7/1), Andrej Kollár (HC Kometa Brno/ČR, 27/7), Michal Krištof (HC Kometa Brno/ČR, 45/6), Filip Krivošík (HK Nitra, 7/3), Filip Mešár (HK Poprad, 0/0), Pavol Regenda (HK Dukla Ingema Michalovce, 4/0), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec/ČR, 13/3), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava, 0/0)

1 debata chyba