Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespokojný Ramsay musel zvyšovať hlas. Líder očakáva boj o všetko

Prvý krok bol trochu neistý. Druhý vyzeral podstatne razantnejšie. Tretí a zároveň posledný býva najťažší. Slovenských hokejistov delí od olympiády v Pekingu 2022 už len jediné víťazstvo.

28.08.2021 06:37
Craig Ramsey Foto: ,
Uprostred tréner Slovenska Craig Ramsey a jeho asistenti vľavo Andrej Podkonický a vpravo Ján Pardavý počas zápasu D-skupiny olympijskej kvalifikácie na ZOH v Pekingu proti Poľsku.
debata (9)

Po štvrtkovom triumfe nad Rakúskom 2:1 si v piatok večer poľahky poradili s Poľskom 5:1. Trénera Craiga Ramsayho potešilo päť gólov i viacero pekných akcií. Našli sa však aj negatíva.

"V prvej tretine sme sa akoby snažili urobiť zápas zaujímavým, opäť si hráči posielali zbytočné bekhendové pasy, prihrávky cez vlastné nohy. Dávali sme Poliakom šancu vrátiť sa do zápasu.

Trénerský štáb nebol z toho veľmi šťastný a dal každému vedieť, že toto nie je náš štýl hokeja. Hráme pre víťazstvo, pre nejaký účel, máme určitý systém, štýl hry, chceme diktovať hru, my sme však umožnili súperovi, aby hral svoju hru.

Cez prestávku sme si to prediskutovali a od druhej tretiny sme to zmenili a opäť sa zhostili hry. Opäť sme prebrali kontrolu nad zápasom.

Zásluha patrí aj kapitánovi a jeho asistentom, ktorí odviedli svoju prácu, povzbudili všetkých a pomohli vrátiť sa späť na správnu cestu," povedal Ramsay po stretnutí.

Peter Cehlárik Čítajte viac Proti Poliakom to bol pohodlný duel. O postupe sa rozhodne s Bielorusmi

Ktorý útok sa kanadskému expertov pozdával najviac a čo očakáva od nedeľňajšieho rozhodujúceho súboja (od 17.30, prenos vysiela RTVS) proti Bielorusku?

"Videl som skvelý výkon od všetkých formácií, najmä štvrtý útok vedený Grígerom hral extrémne dobre. Hral solídne vždy, keď vykorčuľoval na ľad.

Proti Bielorusku sa musíme držať nášho systému, hneď ako sa zmocníme puku, musíme vystreliť smerom do útoku. Musíme sa sústrediť na náš výkon, potom sme schopní to sťažiť každému súperovi.“

Prvými dvomi gólmi v reprezentácií sa proti Poľsku blysol Adam Ružička. Hoci prvý mu pripísali po vlastenci jedného z Poliakov a druhý musel odobriť videorozhodca, útočníkovi Calgary Flames to náladu nepokazilo.

„Myslel som aj na hetrik, no hlavnou snahou bolo vyhrať zápas. Proti Rakúsku to bol pre mňa prvý zápas po dlhej dobe, do druhého duelu som už išiel s väčšou sebadôverou. Vedeli sme, že ten zápas zvládneme a podarilo sa nám to,“ tešil sa Ružička.

V oboch doterajších zápasov sa zapísal medzi strelcov Libor Hudáček, okrem dvoch presných zásahov má aj jednu asistenciu.

Odohral som dva zápasy po štvormesačnej prestávke, prvý bol najťažší, ten druhý už lepší, mali sme lepšie nohy, aj sme si viac verili. Padlo nám tam pár gólov a dotiahli sme to do víťazného konca, doplnil Hudáček.

Nenápadným lídrom v slovenskom tíme – herne i v produktivite – je Peter Čerešňák. Dvadsaťosemročný obranca Plzne má na svojom konte štyri asistencie.

Tie však idú pred rozhodujúcim duelom proti Bielorusku bokom. Hoci domácim stačí na postup na budúcoročné ZOH do Pekingu aj neprehrať v riadnom hracom čase, Čerešňák pred súperom varuje.

"Bude to náročné. Určite si k tomu sadneme a naštudujeme si ich hru. Bude to boj o všetko, musíme sa na to stopercentne pripraviť. Zistili sme, že góly vieme dávať, tak dúfam, že to bude padať aj proti Bielorusku,“ dodal Čerešňák.

Slovensko - Bielorusko, oslava Čítajte viac Slovákom nepomohli: Bielorusi boli na odstrel, potom spravili kobercový nálet

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Libor Hudáček #Peter Čerešňák #Adam Ružička #Craig Ramsay