Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Presilovky boli príšerné, hodnotil Ramsay. Plánuje zmeny v zostave?

Slovenským hokejistom vyšiel prvý krok na ceste do Pekingu. Do olympijskej kvalifikácie vyštartovali štvrtkovým víťazstvom nad Rakúskom (2:1), pričom okrem troch bodov potešili fanúšikov v Bratislave aj sviežou ofenzívnou hrou a viacerými peknými kombinačnými akciami.

27.08.2021 00:24
SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia Rakúsko Slovensko... Foto: ,
Slovenská striedačka počas zápasu s Rakúskom.
debata (7)

Ako mnohokrát v minulosti si však nádejne rozbehnutý duel sami skomplikovali, za stavu 2:0 nechali súpera vrátiť sa do zápasu a o triumf tak museli tvrdo bojovať až do samého konca.

„Neviem, prečo nikdy nedokážeme vyhrať ľahko. Vždy nájdeme spôsob, ako si to sťažiť a urobiť z toho tesný zápas,“ poznamenal na pozápasovej tlačovej konferencii tréner SR Craig Ramsay.

Domáci tím vyhral na strely 30:20, okrem gólov Libora Hudáčka a Martina Gernáta si vypracoval aj mnoho ďalších dobrých možností na skórovanie.

Vstup hokejistov do olympijskej kvalifikácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Róbert Lantoši v šanci pred brankárom Rakúska...

"Rakúsky brankár chytal brilantne. Vytvorili sme si množstvo šancí, ale nedokázali sme z nich dať gól. Pri viacerých sme si ešte zbytočne prihrávali.

Mali sme to hrať jednoducho ako pri víťaznom góle, keď sa ujala obyčajná strela z diaľky, pri ktorej sme sa natlačili pred brankára. Som však hrdý na tím. Hráči bojovali, môžu byť na seba pyšní," vyhlásil kouč.

Turnaj sa hrá v netradičnom augustovom termíne, na viacerých hokejistoch bolo badať, že hrajú prvý zápas v sezóne.

SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia Rakúsko Slovensko BAX Čítajte viac Slováci začali boj o olympiádu vydretou výhrou. Kouč: Vždy si to sťažíme

"Pre väčšinu hráčov to bol prvý zápas po dlhej dobe. Hlavný cieľ bolo strieľať, dávať všetko na bránku.

Tak to bolo aj pri mojom góle, brankár síce puk videl, ale nejako mu to prepadlo, zrejme cez vyrážačku. Chvalabohu to tam padlo, po druhom góle sa nám hralo ľahšie," povedal autor druhého slovenského gólu Martin Gernát.

Domáci podľa očakávania tvrdili muziku, vypracovali si solídny náskok, ale nevedeli súpera „doraziť“.

"Snažili sme sa tlačiť do útočného pásma, v tretej tretine sme však boli pasívnejší v päťminútovej pasáži, kde nám dali Rakúšania gól.

Po nej sme si povedali, že treba hrať aktívne. Zlepšili sme to a v závere sme to už udržali," dodal 28-ročný obranca.

Slovákom nevychádzali presilovky, proti Rakúšanom nevyužili ani jednu zo siedmich početných výhod, vrátane 109-sekundovej o dvoch hráčov.

„Presilovky boli príšerné. Dva dni sme ich nacvičovali, ale nie presilovku 5 na 3. V nej by malo byť ľahké vytvoriť si strelecké príležitosti. My sme sa v nej dostali k dobrým strelám, treba to využiť,“ zdôraznil Ramsay.

Po dlhom čase mohli byť v hľadisku na reprezentačnom zápase aj fanúšikovia.

Organizátori si spomedzi troch možností vybrali takzvaný OTP režim a umožnili naplniť kapacitu Zimného štadióna Ondreja Nepelu na 75 percent. Nakoniec naň zavítalo 4241 divákov:

„Atmosféra bola výborná. Verím, že fanúšikovia sa pritom dobre bavili. Pri tesnom zápase sa zrejme bavia ešte viac, na rozdiel od nás trénerov,“ poznamenal Ramsay.

Vyše štvortisícová divácka kulisa potešila aj Gernáta: „Všetci sme sa tešili, že budú v hale diváci. Je to predsa len veľký rozdiel hrať pred prázdnymi tribúnami, alebo pred kapacitou, ako bola dnes. Fanúšikovia nás povzbudzovali, určite nám to pomohlo k výkonu.“

Slováci musia na bratislavskom turnaji odohrať tri zápasy v priebehu štyroch dní, ďalší už v piatok o 19.15 proti Poľsku. Na ZOH 2022 postúpi len víťaz kvalifikačnej D-skupiny.

„Na piatok neplánujem žiadnu zmenu v zostave. S výkonmi som spokojný. Je to krátky turnaj, netreba nič meniť. Jediným otáznikom je zdravotný stav Kelemena, ktorý vrazil do bránky,“ povedal Ramsay.

Poliaci prekvapili úvodným víťazstvom 1:0 nad favorizovaným Bieloruskom. Skupinu tak hneď na úvod trochu zamotali.

Podľa Gernáta nečaká Slovákov v piatok nič ľahké: „Na Poliakov sa musíme pripraviť. Dnes dosiahli cennú výhru, z jedného úniku dali gól, majú dobrého brankára. Nebude to nič jednoduché.“

7 debata chyba