Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nepošliapať odkaz

Anglický termín znie "legacy". V preklade posolstvo.

25.08.2021 17:41
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay na lavičke počas MS 2021.
debata (1)

Odkaz Craiga Ramsayho je jasný a všetkými uznávaný. V zámorskej profilige odohral viac ako tisíc zápasov. Presadil sa aj ako kouč, keď v pozícii asistenta získal najcennejšiu hokejovú trofej na svete – Stanleyho pohár.

S podobným cieľom, zanechať posolstvo pre mladšie generácie hráčov či trénerov, prišiel aj pod Tatry. Siahol po ňom šéf zväzu Miroslav Šatan po tom, ako Slováci skončili na svetovom šampionáte na zahanbujúcom 14. mieste.

Voľba zahraničného experta sa ukázala ako správna, hoci na výsledky bol potrebný čas. Ramsay priniesol skúsenosti z NHL a skĺbil ich s európskym štýlom hokeja.

SR hokej ZOH2022 kvalifikácia tréning zraz BAX Čítajte viac Boj o olympiádu. Nesmieme nič podceniť, upozorňuje Ramsay

Pravda, jeho práca nevoňala všetkým. Ozývali sa hlasy, že nerozumie mentalite našinca a že mladí hráči, ktorí pravidelne figurovali v jeho výberoch, na A-tím ešte nedorástli.

Lenže Kanaďan vedel, čo robí. Pozdvihol nielen hráčsku, ale aj trénerskú úroveň. Učia sa od neho adepti na pozíciu reprezentačného kouča, ktorú raz obsadia po jeho odchode.

Teraz prišiel rad na hráčov, aby ho podržali. Pretože ak neuspejú na domácej olympijskej kvalifikácii, Ramsayho odkaz, hoci už podporený aj výsledkami, zostane nenaplnený.

Slováci na MS ukázali, že vedia zdolávať papierovo slabších súperov, čo im v minulosti robilo problémy. Lenže pozor! Na rižskom turnaji hrali bez tlaku, keďže tento rok žiadny tím z elitnej kategórie nezostúpil.

Šimon Nemec Čítajte viac Košík? Pri prvej príležitosti ho dám dole

V Bratislave to bude iné. Na olympiádu sa prebojuje len víťaz, jediné zaváhanie môže znamenať koniec nádejám. Domáci musia hrať odvážne, zodpovedne a najmä efektívne.

Len tak presvedčia trénera, aby v prípade postupu do Pekingu odložil obľúbené golfové seansy a dokončil misiu na olympiáde. Pretože je evidentné, že Ramsay hokejovému Slovensku prospieva.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Craig Ramsay