Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci sa lúčia debaklom od Čechov. Kouč: Ukázala sa slovenská mentalita

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov prehrali na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Vispe s Českom vysoko 3:8.

21.08.2021 15:37
debata

Zverenci trénera Romana Sýkoru prehrávali v 7. minúte už 0:4, do 23. minúty dokázali znížiť na rozdiel jedného gólu, ale potom skórovali už len ich súperi.

Slováci tak zakončili turnaj vo Vispe s bilanciou dve výhry a dve prehry. Na úvod zdolali Nemecko 4:1, potom podľahli USA vysoko 3:11 a v piatok si poradili s domácimi Švajčiarmi 7:3.

Turnaj piatich krajín hráčov do 17 rokov:

Slovensko – Česko 3:8 (2:4, 1:2, 0:2)
Góly: 15. Stahoň (Cedzo, Jenčko), 17. Cedzo (Jenčko, Barcík), 23. Kurila (Císar, Jobek) – 3. Dvořák (Fábry), 3. Štancl (Felcman, Šprynar), 5. Pavelec (Kubíček, Sypecký), 7. Žižka (Kočí, Csabi), 28. Šprynar (Felcman), 34. Štancl (Šprynar), 41. Štancl (Šprynar), 58. Dvořák (Židlický, Albrecht). Rozhodovali: Aegerter – Kern, Schéda, vylúčení: 1:3 na 2 min, navyše Kočí (ČR) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, 77 divákov.
Zostava SR: Slávik (5. Urban) – Barcík, Čajkovič, Beluško, Eperješi, Královič, Jurčo, Sakmár, Kutnár – Kukumberg, Jenčko, Cedzo – Ridzoň, Sisik, Pilát – Kurila, Jobek, Císar – Priščák, Stahoň, Žurek. Tréner R. Sýkora.

Roman Sýkora, tréner SR 17: "Nemyslím si, že by v úvode duelu zohral rolu fakt, že sme hrali druhý zápas v krátkom časovom slede za sebou.

Išlo predovšetkým o celkové nastavenie chalanov. Naša mentalita je taká, že pred poslednými zápasmi na turnajoch už myslíme na cestu domov.

Hráčov sme upozorňovali, aby tak nezmýšľali. Bohužiaľ, prišli na ľad a v 7. minúte bolo 0:4.

Hoci sme dvakrát skórovali počas presilovky ešte v prvej tretine, súper nám v druhej zakaždým odskočil po lacno inkasovanom góle.

Na začiatku tretej tretiny už bolo vidno, že chalanom trochu dochádzali sily, predsa len, hrali štyri duely za štyri dni, čo nie je zanedbateľná skutočnosť.

Ani to, že sme spravidla vždy nastúpili proti tímu, ktorý mal deň predtým voľno. Je to aspekt, ktorý mohol zohrať rolu. Oveľa väčší problém však vidím v nastavení.

Ak by chalani aj do zápasu s Čechmi išli s odhodlaním pobiť sa o výsledok, fyzické sily by sme našli a mohli sme odohrať vyrovnanejší zápas.

Česi však vyhrali zaslúžene. Mrzí ma to najmä vzhľadom na skutočnosť, že v piatkovom dueli so Švajčiarmi sme zanechali dobrý dojem, na ktorý sme v sobotu nenadviazali."

Zdroj hlasu: hockeyslovakia.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 17 rokov