Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sú na tom lepšie. Je to náhoda, znie z Česka

Bolo to obrovské prekvapenie. Úspech slovenských hokejistov do 18 rokov na nedávnom Hlinka Gretzky Cupe vyvolal veľký ohlas. Druhé miesto z prestížneho turnaja, ale najmä výkony mladíkov ocenili experti nielen doma, ale aj v zahraničí.

14.08.2021 11:26
SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup mešár Foto: ,
Filip Mešár v akcii na turnaji Hlinka Gretzky Cup 2021 v Piešťanoch.
debata (5)

Slováci na neoficiálnom Svetovom pohári hráčov do 18 rokov postupne zdolali všetkých súperov v základnej skupine – USA 5:2, Nemecko 12:2, Švédsko 4:3.

Následne si s prehľadom poradili v semifinále aj Fínskom 6:2 a premiérovo postúpili do finále. V ňom síce nestačili na Rusko (2:7), no i tak dosiahli dovtedy nepredstaviteľný úspech.

A ten nezostal bez odozvy. Ani za riekou Moravou, kde sa museli uspokojiť s tým, že českí mladíci nepostúpili zo skupiny a zahrali si len o umiestnenie. Zo štyroch duelov vyhrali jediný (nad Švajčiarskom (3:0).

SR U18 hokej Čítajte viac Vysoká prehra na záver. Mladí Slováci dostali od Rusov sedmičku

„Tento náš ročník je priemerný. Výborný je Kulich, dobre vyzerá gólman Jan Špunar. Je pohyblivý, veľký, vykrýva uhly,“ hodnotil český výber v rozhovore pre isport.cz skaut z NHL Roman Havlůj.

Český expert sa nevyhol ani porovnaniu so Slovákmi.

„Také niečo som nevidel dvadsať rokov. Majú dvoch hráčov na prvé kolo draftu NHL: Nemca a Slafkovského. Obaja sú výnimoční, s národným tímom boli aj na seniorskom svetovom šampionáte,“ uviedol skaut.

Tu sa však jeho výpočet slovenských talentov neskončil.

SR Hokej do 18 rokov Hlinka Gretzky Cup mešár Čítajte viac Správne rozhodnutie Šatana. Z mladíkov rastú osobnosti

„Mešár je pripravený na na druhé, tretie kolo. Výborný je gólman Eliáš. Potom sú tam mladší Dvorský, Molnár. Tiež sú výborní,“ dodal Havlůj.

Pri odpovedi na otázku, prečo je tento slovenský ročník lepší ako český, však prekvapil.

„Neviem. Podľa mňa je to náhoda. Spomeňte si na Gáboríka a spol. Občas sa to skrátka takto zíde. Netrúfal by som si povedať, že Slováci sú vo výchove ďalej,“ zakončil expert.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Českí hokejisti