Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti rátajú ospravedlnenky. S posilami z NHL to vyzerá zle

Slovenskú hokejovú reprezentáciu na kvalifikačnom turnaji o ZOH neposilnia brankár Jaroslav Halák, obrancovia Erik Černák, Zdeno Chára, Andrej Sekera, ani útočníci Tomáš Tatar a Richard Pánik.

13.08.2021 15:02 , aktualizované: 15:14
Lotyšsko MS2021 hokej štvrťfinále USA Slovensko Foto: ,
Hokejisti Slovenska na MS v Rige.
debata (1)

Prvá časť tréningového kempu sa začne v pondelok vo Zvolene, oficiálny zraz pred bratislavskou olympijskou kvalifikáciou o Peking 2022 bude v nedeľu 22. augusta v Bratislave.

Slovensko bude bojovať o olympijskú miestenku na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave proti Bielorusku, Rakúsku a Poľsku. Do Číny pôjde len víťaz skupiny.

"Nomináciu na kvalifikáciu budeme zverejňovať pravdepodobne v utorok. Od najbližšieho pondelka pripravujeme menší kemp pre hráčov, ktorí sú na hrane AHL a NHL. Žiaľ, vlastne všetci hráči s pevným miestom v NHL sa z rôznych dôvodov ospravedlnili.

Šimon Nemec, Juraj Slafkovský, Samuel Kňažko Čítajte viac Vracia sa zlatá generácia? Expert predpovedá veľké slovenské ťaženie

Na kempe vo Zvolene, v areáli hotela Tenis v Ice aréne, bude zhruba desať hráčov. Je to kemp, ktorý sa začne v pondelok 16. augusta a končí sa doobeda vo štvrtok 19. augusta.

Potom je naplánovaný prvý oficiálny zraz na nedeľu 22.augusta už v Bratislave a začne sa príprava na kvalifikáciu.

Zvolenský minikemp sa týka napríklad Martina Feherváryho, Christiána Jaroša, Mariána Studeniča, Marka Daňa, čakáme tam aj Tomáša Jurča a niektorých ďalších. Dôvody ospravedlnených hráčov sú rôzne, tie nechcem ja špecifikovať.

Ale v bratislavskej kvalifikácii určite nemôžeme počítať s Jarom Halákom, Zdenom Chárom, Andrejom Sekerom, Tomášom Tatarom, Erikom Černákom a Richardom Pánikom," uviedol Haščák pre hokejportal.net.

Nominácia hráčov na neoficiálny reprezentačný kemp:
Adam Ružička (Calgary Flames), Christian Jaroš (New Jersey Devils), Marián Studenič (New Jersey Devils), Adam Húska (NY Rangers/Hartford Wolf Pack), Roman Durný (San Diego Gulls), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Marko Daňo (voľný hráč), Tomáš Jurčo (voľný hráč).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Andrej Sekera #Erik Černák