Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci pokračujú s novými hráčmi. Prišli však o dôležitého člena tímu

Tri týždne pred štartom majstrovstiev sveta v Lotyšsku vstupujú slovenskí hokejisti do záverečného bloku prípravy.

29.04.2021 16:41
Craig Ramsay Foto: ,
Craig Ramsay počas tréningu v Piešťanoch.
debata

V sobotu a nedeľu (od 20.15) si zmerajú sily s Rakúskom, ako posledný súper pred odchodom na Pobaltie ich preverí Česko (8. a 9. mája).

Počas týždňa sa v tíme udiali viaceré zmeny. V príprave už nepokračujú Godla, Mucha, Bubela, Chovan, Okuliar, Vitaloš, ako aj zranený Gašpar.

Vo štvrtok sa k mužstvu pripojila deviatka nových hráčov Cehlárik, Hrivík, Krištof, Sukeľ, Tomek, J. Hudáček, Regenda, Roman, Hrehorčák. Duo Rosandič, Gernát doplní piešťanský kemp v pondelok.

„Prišli hráči, ktorí by mali byť platní najmä v ofenzíve a pri presilovkách. Strieľame málo gólov, verím, že s novými posilami to bude lepšie. Stále máme na čom pracovať,“ reagoval tréner Craig Ramsay.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský pripomína Jágra. Vedia so súpermi pozametať

Góly a ofenzívna produktivita sa očakávajú najmä od Mareka Hrivíka a Petra Cehlárika. Obaja majú za sebou vydarenú sezónu v Leksande. Hrivík bol s bilanciou 14 gólov, 37 asistencií najproduktívnejším hráčom švédskej ligy, Cehlárik s 20 gólmi najlepším strelcom tímu.

"Líderskú pozíciu som mal už počas sezóny, som pripravený plniť ju aj v národnom tíme. S Petrom sme hrali spolu v útoku takmer celý ročník.

Viem, čo môžem od neho očakávať, on je zase zvyknutý na mňa. Verím, že vzájomná spolupráca bude fungovať aj v prospech reprezentácie," uviedol Hrivík.

Cehlárik naposledy štartoval na MS 2016 ako 20-ročný nováčik. V Lotyšsku bude v inej pozícii. „Nabral som skúsenosti, chcem hrať zodpovednejšie a so sebavedomím. Teším sa na úlohy v národnom tíme, spoločnými silami môžeme dosiahnuť úspech,“ vyjadril sa.

Peter Cehlárik na archívnej snímke v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Peter Cehlárik Peter Cehlárik na archívnej snímke v reprezentačnom drese.

Zmena nastala aj v realizačnom tíme. Funkciu trénera brankárov opustil Ján Lašák, ktorý sa ospravedlnil zo súkromných dôvodov a na MS nevycestuje.

Nahradil ho Peter Kosa z Dukly Trenčín. „Janovo rozhodnutie rešpektujeme. Rodina je prvoradá, želáme mu všetko dobré,“ dodal Ramsay.

Nominácia na záverečný blok prípravy

Brankári: J. Hudáček (Spartak Moskva), Tomek (Kuopio), Konrád (Olomouc)
Obrancovia: Kňažko (Turku), Nemec (Nitra), Bučko, Ďaloga (obaja Pardubice), Gachulinec (Detva), Grman (SaiPa), Jánošík (Oskarshamn), Koch (Vítkovice), Gernát (Třinec), Rosandič (Liberec)
Útočníci: Slafkovský (Turku), Buc (Bratislava Capitals), Faško-Rudáš (B. Bystrica), Fominych, Holešinský, Kollár (všetci Nitra), Regenda (Michalovce), M. Sukeľ (Sparta Praha), Hrehorčák, Roman (obaja Třinec), Liška (Čerepovec), Cehlárik, Hrivík (obaja Leksand), Krištof (Oulu)

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hrivík #Peter Cehlárik #Craig Ramsay #MS 2021 v hokeji