Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci s výhodou domáceho ľadu. Potvrdili termín bojov o ZOH

Augustový termín troch finálových turnajov mužov v ľadovom hokeji v kvalifikácii o postup na budúcoročné ZOH v čínskom Pekingu zatiaľ zostávajú v platnosti.

05.02.2021 15:55
Olympiáda, ilustračná, hokej Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zatiaľ neplánuje ich preloženie, informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) na svojom webe.

Znamená to, že Slováci budú v Bratislave bojovať od 26. do 29. augusta proti výberom Bieloruska, Rakúska a Poľska. Do Číny sa kvalifikuje len víťaz D-skupiny. Kvalifikačné turnaje budú hostiť aj Nóri a Lotyši.

Mužský turnaj v ľadovom hokeji na ZOH 2022 už pozná deviatich z celkového počtu dvanástich účastníkov. Okrem domácej Číny sa na ňom predstavia výbery Kanady, USA, Nemecka, Ruska, Česka, Švajčiarska, Fínska a Švédska.

Doplnia ich spomenutí traja kvalifikanti. Pôvodne sa finálové kvalifikačné turnaje mužov mali konať už v lete 2020, no pandémia koronavírusu spôsobila ich odklad o jeden rok.

Šancu na štart pod piatimi kruhmi majú aj Slovenky, ktoré čaká finále kvalifikácie až v novembri 2021. Medzi ženami je potrebné odohrať ešte jednu fázu kvalifikácie, aby boli známe kompletné zloženia finálových turnajov.

Slovenské reprezentantky budú hrať vo Švédsku proti domácim, Francúzkam a jednému z postupujúcich tímov z predchádzajú­cej fázy.

ZOH v čínskom Pekingu sa uskutočnia od 4. do 20. februára 2022.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Peking 2022