Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Faselovo nie Litve. Šance Slovenska sa zvýšili

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel uviedol, že nebude uvažovať nad ponukou Litvy usporiadať majstrovstvá sveta 2021 spolu s Lotyšskom. Zároveň avizoval, že Rada IIHF rozhodne o náhradnom dejisku šampionátu 26. alebo 27. januára.

21.01.2021 18:06
SR Hokej MS2019 organizačný výbor IIHF TK BAX Foto: ,
Slovensko organizovalo MS aj v roku 2019. Na snímke hosteska so sadou medailí a maskot Macejko.
debata (18)

Litovská premiérka Ingrida Simonyteová po rozhovore s Faselom povedala, že krajina má všetko potrebné na usporiadanie zápasov MS 2021.

Rada IIHF 18. januára odobrala spoluorganizáciu Bielorusku z bezpečnostných dôvodov. MS sa mali okrem Minska uskutočniť aj v lotyšskej Rige.

Litva poslala oficiálne listy Lotyšsku a IIHF s ubezpečením, že je pripravená usporiadať niektoré zo zápasov.

„Máme infraštruktúru potrebnú pre turnaj na tejto úrovni. V susedných krajinách, teda v Lotyšsku a Litve, je v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou koronavírusov usporiadanie šampionátu pohodlnejšie. Máme relevantné skúsenosti,“ uviedla Simonyteová podľa agentúry TASS.

Fasel rozhovor potvrdil, ale ponuku odmietol:

"Mal som videokonferenciu s premiérkou. V prvom rade som veľmi vďačný litovskej vláde za ochotu pomôcť nám. Ale už sme rokovali s Bratislavou, Dánskom a Rigou. Dánsko a Slovensko majú dobré skúsenosti s organizáciou turnaja v rokoch 2018 a 2019.

Veľmi si vážim ponuku Litvy a ochotu pomôcť nám, ale príliš veľa kandidátov na turnaj v tomto prípade nemá zmysel."

18 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021