Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aréna má veľké plus. Slovensko je v hre o MS, potvrdil Husár

Štátny tajomník SR pre šport Ivan Husár v stredu večer potvrdil, že Slovensko je v hre o spoluorganizáciu hokejových majstrovstiev sveta po boku lotyšskej Rigy na prelome mája a júna.

20.01.2021 17:53
zimny stadion ondreja nepelu Foto: ,
Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.
debata (23)

Pôvodne mali šampionát hostiť Riga aj bieloruský Minsk, ale Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v pondelok Bielorusom odobrala právo podieľať sa na organizácii turnaja.

Prezident IIHF informoval, že možnosti na konanie MS 2021 sú tri – turnaj bude hostiť len Lotyšsko, alebo Riga bude šampionát organizovať po boku dánskeho Herningu či slovenskej Bratislavy.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) akékoľvek diskusie s IIHF o tejto téme doteraz nepotvrdil.

Podľa Husára od utorka rokuje predseda správnej rady Fondu na podporu športu Ladislav Križan, ktorý je tiež riaditeľom Správy telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy (STaRZ), so zástupcami IIHF aj mestom Bratislava.

Predseda správnej rady Fondu na podporu športu... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Ivan Husár, Ladislav Križan Predseda správnej rady Fondu na podporu športu Ladislav Križan a štátny tajomník pre šport Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár (vpravo) počas tlačovej konferencie k podpore profesionálnych športových klubov v súvislosti s COVID-19.

"Je však záujemca aj z Dánska. Usporiadanie jednej skupiny MS v Bratislave je však reálne. Koaličné rokovania o tejto téme ešte neprebehli.

Je to veľmi čerstvé, ale bublina by sa na ZŠ Ondreja Nepelu vytvárala veľmi dobre, pretože štadión je spojený s hotelom," prezradil v stredu popoludní Ivan Husár počas tlačovej konferencie o finančnej podpore športu, TK sa konala priamo pred bratislavským Zimným štadiónom Ondreja Nepelu.

Na Slovensku sa konali zatiaľ ostatné majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji, v máji 2019 ich spolu s Bratislavou hostili aj Košice.

Predtým sa hokejové MS konali v SR aj v roku 2011. Šampionát v máji 2020 vo Švajčiarsku zrušila IIHF kvôli pandémii koronavírusu.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Zimný štadión Ondreja Nepelu #MS v hokeji 2021 #Ivan Husár