Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dajte MS Slovákom! Česi našli v Bratislave veľké pozitívum

Do štartu hokejových majstrovstiev sveta zostávajú už len štyri mesiace. Kde a či vôbec sa turnaj uskutoční, stále nie je známe.

18.01.2021 15:09
slovenskí hokejisti, fanúšikovia Foto: ,
Slovenskí hokejisti na domácich MS v roku 2019.
debata (27)

Pôvodný plán bol jasný. Od 21. mája do 6. júna sa šestnásť najlepších hokejových národných výberov pobije o titul v Bielorusku a Lotyšsku.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na čele s prezidentom Reném Faselom však čelí tlaku, aby šampionát odobrala Bielorusku.

Dôvode je zrejmý – Alexander Lukašenko a jeho režim.

Čelní predstavitelia IIHF by mali o osude majstrovstiev sveta rozhodnúť v najbližších dňoch. Aj preto sa množia špekulácie, kde sa napokon uskutočnia.

Jednou z možností je údajne aj spolupráca Lotyšska a Slovenska. Zdá sa, že takúto voľbu by podporili aj iné krajiny.

Napríklad Česko…

„Nenahneval by som sa, keby sa akcie napokon ujali Lotyši spolu so Slovákmi. Pomohlo by to z hľadiska možného príchodu hráčov z NHL,“ tvrdí v rozhovore pre isport.cz Petr Nedvěd.

Niekdajší špičkový hokejista a v súčasnosti manažér českej reprezentácie ponúka hneď niekoľko pozitív toho, keby turnaj hostila aj Bratislava.

„Riga a Bratislava by bolo pre všetkých najlepšie riešenie. Samotné Bielorusko by bolo pre mnoho chalanov z NHL problémom. Nemuseli by veriť, že je v tejto krajine všetko v poriadku,“ dodáva Nedvěd.

Ako sa napokon celá situácia vyvinie, bude jasné v najbližších dňoch. V hre je však stále aj možnosť, že šampionát sa druhý rok po sebe neodohrá.

27 debata chyba
Viac na túto tému: #IIHF #Petr Nedvěd #MS v hokeji 2021