Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov čaká na ďalších MS náročná skupina. Česi sa tešia z báječnej

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov obsadia na MS - rovnako ako predchádzajúce dva roky - ôsmu priečku. Aj keď šampionát v Edmontone stále prebieha, prví dvaja súperi mladíkov na ďalšom turnaji sú známi.

04.01.2021 08:39 , aktualizované: 11:02
Brock Faber, Rayen Petrovický Foto: ,
Rayen Petrovický padá po súboji s Američanom Brockom Faberom vo štvrťfinálovom zápase MSJ.
debata

Umiestnenie z Kanady znamená pre Slovákov zaradenie do A-skupiny MS 2022. Opäť sa stretnú so Švajčiarskom, okrem neho ich čaká Švédsko, víťaz tohtoročného turnaja a tím, ktorý skončí na štvrtom mieste.

Zvyšní dvaja semifinalisti, Česi, Nemci a Rakúšania sa predstavia v B-skupine.

„Teda tímy, ktoré teoreticky vyzerajú ako veľmi schodné na vybojovanie účasti vo štvrťfinále,“ píše česká stránka Sport.cz v článku s titulkom: „Vyradenie, žiadna medaila? Českí hokejoví mladíci vybojovali aspoň báječnú skupinu.“ Hráči spoza rieky Morava skončili na MS o priečku vyššie ako Slováci.

Na pripomenutie, v semifinále sa stretnú Kanaďania s Rusmi, premožitelia Slovákov Američania budú čeliť Fínom.

Tento rok sa na MS nezostupuje, v tom ďalšom by sa už malo. Turnaj bude opäť hostiť Kanada (26. decembra – 5. januára), k Edmontonu pribudne Red Deer.

Zloženie skupín na MS 2022

A-skupina: Švédsko, Slovensko, Švajčiarsko, víťaz a štvrtý tím z tohtoročných MS
B-skupina: Nemecko, Česko, Rakúsko, druhý a tretí tím z tohtoročných MS

Piati zostali v Severnej Amerike

Mladíci sa v pondelok vrátia na Slovensko bez bez piatich spoluhráčov, ktorí zostali v Severnej Amerike. Šampionátovú „bublinu“ ako prví opustili brankár Samuel Hlavaj, obrancovia Andrej Golian a Marko Stacha ako aj útočníci Oleksij Myklucha a Matej Kašlík. Informoval o tom oficiálny web SZĽH.

Kašlík už pred piatou hodinou ráno smeroval na edmontonské letisko, aby sa prepravil do svojho klubu Chicoutimi Saguenéens v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL.

"Z Edmontonu letím do Toronta, odtiaľ do Québecu a odtiaľ do klubu, kde budem pôsobiť. Budem v lietadle takmer celý deň, ale som rád, že sa môžem vrátiť do klubu. Mám informácie, že liga by sa mala obnoviť a fungovať spôsobom tzv. bubliny.

Napríklad tak, že tri dni strávime v bubline, v rámci ktorej odohráme dva zápasy a presunieme sa do ďalšej,“ uviedol Matej Kašlík pre hockeyslovakia.sk.

Zvyšok výpravy mal naplánovaný odlet do Prahy spoločne s českou reprezentáciou 4. januára o 6.00 h SEČ. Domov s tímom priletí aj kapitán Samuel Kňažko.

"Vzhľadom na náš mladý tím sme odohrali dobrý turnaj. Chalani s ročníkom narodenia 2004, ale aj my 2002-ky sa vďaka skúsenostiam môžeme do budúceho roka oveľa zlepšiť. Ukázali sme, že vieme hrať hokej,“ bilancoval jeden z lídrov tímu trénera Róberta Petrovického.

Osemnásťročného obrancu fínskeho juniorského tímu TPS Turku limitovalo od zápasu s Nemeckom zranenie kolena, pre ktoré nenastúpil ani na záverečný duel Slovákov v A-skupine proti Fínsku (0:6). Nevyzeralo to na jeho návrat do hry ani pred štvrťfinále proti Američanom.

Pre nečakaný výpadok Šimona Bečára však napokon nastúpil. Priznal, že aj so sebazaprením:

"Trošku áno. Bál som sa, že sa to môže zhoršiť. Ale povedal som trénerom, že pôjdem do toho. Nechcel som nechať chlapcov v štichu, premohol som sa a som rád.“ Po návrate na Slovensko absolvuje ešte dodatočné vyšetrenie magnetickou rezonanciou a približne v polovici januára zamieri späť do Fínska.

(SITA)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti do 20 rokov #MS v hokeji do 20 rokov