Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O rok sa vrátime silnejší, burcuje kapitán

Aj naďalej platí, že semifinále juniorských MS bude bez slovenských hokejistov. Predvedená hra a výkony zostávajúcej skupiny mladších hráčov však dávajú nádej, že táto séria sa čoskoro skončí.

03.01.2021 14:40
Slovensko, hokej Foto: ,
Radosť slovenských hokejistov.
debata

Slováci potrápili vo štvrťfinále zámorského favorita viac, ako sa očakávalo. Vlani opustili šampionát po debakli od Kanady 1:6 (0:5 v polovici zápasu) v odlišnej nálade.

„Pred poslednou dvadsaťminútovkou sme si v šatni povedali, že je to zrejme naša posledná tretina na turnaji a chceme ukázať, čo je v nás. Fungovalo to, hoci nie dokonale. Prehra mrzí, ale výkon bol sľubný,“ vravel po zápase obranca Samuel Kňažko.

Slováci prehrávali 0:3, ale vrátili sa do zápasu, keď desať minút pred koncom znížili na rozdiel jedného gólu.

„Možno sme nečakali až taký odpor súpera. Ich kontaktný gól sme brali ako budíček. Tréneri nám pripomenuli určité veci, pridali sme tempo a postrážili si záver. Tešíme sa na boje o medaily,“ usmieval sa obranca USA Ryan Johnson. Američania v semifinále vyzvú Fínov, ktorí ich vlani vyradili po prehre 0:1.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

Najlepším hráčom družiny Róberta Petrovického bol opäť brankár. Šimon Latkóczy potvrdil, že mu vyhovujú zámorskí súperi, a mužstvo dlho držal v hre. Jeho zákroky proti samostatným nájazdom Caufielda a Turcotteho patrili medzi ukážkové.

„Zrejme som podal dobrý výkon, ale o úplnej spokojnosti hovoriť nemôžem. Štvrtý gól beriem na seba. Hrať proti USA bola skvelá šanca pre každého z nás. Predviedli sme, čo vieme a nesklamali,“ hodnotil Latkóczy.

„Šimon chytal výborne, zlikvidoval množstvo šancí. Snažili sme sa mu pomáhať blokovaním striel a čistením priestoru pred bránkou. Aj v zápase proti USA sa potvrdilo, že brankári boli naše opory na celom turnaji,“ reagoval Kňažko.

Kapitán slovenského výberu je medzi hráčmi, ktorí môžu štartovať aj na budúcoročnom šampionáte. Opäť sa uskutoční v Edmontone a Kňažko verí, že sila mužstva stúpne.

„Tento rok sme nazbierali ďalšie cenné skúsenosti. Myslím, že do ďalšieho turnaja pôjdeme s inými cieľmi. Vrátime sa silnejší,“ dodal Kňažko.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 20 rokov #slovenskí hokejisti do 20 rokov