Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti Fínom bez Kňažka. Doliečuje si zranenie

Slovenským hokejistom do 20 rokov budú v stredajšom zápase A-skupiny MSJ proti Fínsku (20.00 SEČ) chýbať kapitán Samuel Kňažko i útočník Dominik Sojka.

30.12.2020 14:24
Kanada Hokej MS20 A SR Nemecko Foto: ,
Slovenskí hokejisti dnes na MSJ nastúpia proti Fínom.
debata

Obaja majú ľahšie svalové zranenie, ktoré si potrebujú doliečiť pred štvrťfinálovým stretnutím. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

"Keďže v poslednom zápase s Nemeckom som sa zranil, s trénermi sme sa zhodli, že najlepšie bude, aby som nenastúpil proti Fínom a skúsil sa dať dokopy na štvrťfinále.

Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Dúfam, že sa to zlepší a budem môcť nastúpiť," povedal pre portál hockeyslovakia.sk na margo absencie Kňažko.

Duel s Fínmi bude pre zverencov trénera Róberta Petrovického záverečným v základnej skupine, z ktorej už majú istý postup do štvrťfinále.

Výsledok zápasu však určí, z akého miesta doň Slováci vstúpia. V priebežnej tabuľke im patrí so ziskom štyroch bodov tretia priečka, vedie Kanada (9 b.) pred Fínskom (6), ktoré odohralo o zápas menej.

Proti Suomi nastúpi slovenská „dvadsiatka“ so siedmimi obrancami, kapitánske „céčko“ prevezme po Kňažkovi jeho doterajší asistent Dávid Mudrák.

Asistovať mu budú Michal Mrázik a Andrej Golian. Do zostavy sa vrátia útočníci Filip Mešár a Artur Turanský, uviedol oficiálny web SZĽH.

Mrázik: Pôjdeme naplno

Ak slovenskí hokejisti zvíťazia v riadnom hracom čase a Fíni neskôr podľahnú aj Kanaďanom, zverenci Róberta Petrovického skončia v tabuľke A-skupiny na druhom mieste za Kanaďanmi.

"Prehra s Nemcami nás mrzí, chceli sme postup spečatiť víťazstvom. Dobre zregenerujeme a vyčistíme si hlavy a proti Fínom pôjdeme naplno. Chceme sa pobiť o dobrý výsledok.

Proti Kanade sme sa presvedčili, že sa dá hrať aj s favoritom. Ak dodržiavame systém a všetci robia, čo majú," uviedol útočník tímu SR Michal Mrázik, autor dvoch gólov proti Nemecku, na webe hockeyslovakia.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #MSJ 2021