Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krutá pravda! Slováci, chýba vám talent, ste outsideri

Tak, ako býva zvykom, ani tento rok neodcestovali slovenskí hokejisti do 20 rokov na majstrovstvá sveta v pozícii favorita či aspoň čierneho koňa turnaja.

23.12.2020 09:46
Hokej SR20 Petrovický Foto: ,
Hokejisti SR 20 na archívnej snímke.
debata (57)

Ich postavenie medzi desiatimi najlepšími reprezentačnými výbermi planéty je úplne odlišné.

Úspechom bude i postup do štvrťfinále. V ňom si zahrajú štyri celky z každej skupiny, pre posledné tímy sa šampionát skončí, keďže tento rok nikto z najvyššej divízie nezostupuje.

Na šance zverencov Róberta Petrovického sa pozreli aj za morom. Rešpektovaná stránka The Hockey Writers nedáva Slovákom veľké nádeje.

Aspoň podľa toho, čo autor Jack Dawkins tvrdí vo svojom článku, kde podrobne rozoberá silné i slabé stránky slovenského tímu. Pozornosť zameriava na brankársky post, defenzívnu i ofenzívnu činnosť.

Najlepší hokejisti klubov NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Arizona Coyotes - Shane Doan.

„Vlani sa Slováci zachránili vďaka tomu, že zdolali Kazachstan. Tento rok však žiadny Kazachstan nemajú k dispozícii,“ naznačuje novinár.

„Proti Slovákom stoja v skupine silné tímy na čele s Kanadou a Fínskom. Nemci by mohli byť čiernym koňom turnaja a potom sú tu nevyspytateľní Švajčiari,“ dodáva autor.

„Krutá pravda je taká, že tomuto tímu chýba talent, akým disponujú jeho súperi,“ uzatvára Dawkins.

Ten síce vymenováva zopár hráčov, ktorí si zaslúžili jeho pozornosť (Chromiak, Hlavaj, Čajkovič), no napriek tomu nevidí Slovákov medzi postupovou štvoricou z A-skupiny.

Aká bude realita? Ukážu už najbližšie dni.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji do 20 rokov